Blynai kepti sumuštinių keptuvėje – valgome

Receptai guru
  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Šie blynai kepti sumuštinių keptuvėje – tai unikalus ir išradingas būdas paruošti purius, minkštus bei švelnaus skonio blynelius, nenaudojant papildomų riebalų kepimui. Nors daugeliui blynai asocijuojasi su keptuve, aliejumi ir iš to kylančiu kvapu, šis receptas leidžia mėgautis blynais, išlaikant jų tobulą formą ir skonį net be tradicinio kepimo aliejuje. Sumuštinių keptuvė čia atlieka dvigubą funkciją – blynai ne tik gražiai apkepa, bet ir išlaiko drėgmę, kas ypač svarbu skaniam galutiniam rezultatui.

Šis receptas puikiai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui ar net saldžiam desertui su mėgstamu uogų padažu ar klevų sirupu. Paprastai paruošiami, tačiau reikalaujantys šiek tiek kantrybės, šie blynai atsidėkoja savo ypatingu skoniu, kuriam neatsispirs nei vaikai, nei suaugusieji.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušiniai: vietoje vištienos kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius (apie 8 vnt.) arba veganišką kiaušinių pakaitalą (pvz., linų sėmenų „kiaušinis“).
  • Cukrus: galima keisti ruduoju cukrumi, kokosų cukrumi arba klevų sirupu (sumažinant kitų skystųjų ingredientų kiekį).
  • Sviestas: vietoje sviesto puikiai tiks kokosų aliejus arba augalinis margarinas.
  • Miltai: galima naudoti speltų, avižinius arba bemielius ryžių miltus (tinka ir be glitimo dieta).
  • Vanilė: ją galima pakeisti migdolų ekstraktu arba citrinos žievele.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Naudokite sumuštinių keptuvę su nelimpančia danga – taip blynai neprisvils ir gražiai iškeps.
  • Nepilkite per daug tešlos – geriau kepti plonesnius sluoksnius, kad vidus tinkamai iškeptų.
  • Jei neturite sumuštinių keptuvės, tiks ir vaflinė ar elektrinis blynų keptuvas.
  • Tešlą rekomenduojama palikti pastovėti apie 10 minučių prieš kepant – miltai geriau susijungs su likusiais ingredientais.
  • Patiekimo metu blynus galima pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su šviežiomis uogomis.

Receptui reikės:

  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Cukrus: 50 g
  • Sviestas (ištirpintas): 100 g
  • Kvietiniai miltai: apie 300 g
  • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilė (milteliai arba ekstraktas): žiupsnelis

Paruošimas

  • Į dubenį buvo įmušti visi keturi kiaušiniai ir subertas cukrus. Viskas išplakta iki vientisos, purios masės.
  • Ištirpintas sviestas po truputį įpiltas į kiaušinių ir cukraus plakinį, plakimas buvo tęsiamas, kol masė tapo vientisa ir blizgi.
  • Atskirame inde miltai buvo sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilės. Miltų mišinys atsargiai persijotas į skystąją masę, siekiant išvengti gumuliukų.
  • Tešla išmaišyta iki vientisos, tirštokos konsistencijos – ji turi būti nei per skysta, nei per kieta. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek pieno ar vandens.
  • Sumuštinių keptuvė įkaitinta iki vidutinės temperatūros. Ant vienos pusės šaukštu buvo uždėtas nedidelis kiekis tešlos, keptuvė uždaryta.
  • Blynai kepti apie 5–7 minutes iš vienos pusės, kol gražiai parudavo. Tuomet keptuvė buvo apversta ir kepama dar 5 minutes, kad blynai tolygiai iškeptų.
  • Iškepti blynai išimti, leista jiems šiek tiek pravėsti. Patiekti su mėgstamu pagardu – uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.
  • Šie blynai kepti sumuštinių keptuvėje – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kūrybiškų, bet nesudėtingų sprendimų virtuvėje. Nesvarbu, ar norisi pasilepinti saldžiu desertu, ar pradėti rytą gardžiais pusryčiais – šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu!
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt