Ingredientai:
- pusė litro kefyro ar rūgpienio
- stiklinė pieno
- 1 kiaušinis
- 1-2 valg.šaukštai cukraus
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- arbatinis šaukštelis sodos
- miltai
- aliejus
Paruošimo būdas:
Į puodą pilame pašildytą, bet ne karštą kefyrą (arba pašildome puode). Ten pat dedame cukrų, miltus, druską, sodą, kiaušinį ir kruopščiai viską išmaišome. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė.
1 stiklinę pieno užviriname ir pilame į puodą srovele pamaišant. (Taip, pilame verdantį pieną. Tiesiog užplikome tešlą). Po to pilame 2 šaukštus aliejaus, kruopščiai išmaišome ir viskas!
Tešla blynų kepimui paruošta. Aš dievinu blynus su skylutėmis, o pagal šitą receptą blynuose skylučių kaip žvaigždžių danguje! Iš čia ir toks blynų pavadinimas. Blynai saldūs, sultingi, skanūs. Jie visada pavyksta!
O pagal senovinius receptus blynus visada užplikydavo stikline verdančio pieno. Galima naudoti verdantį vandenį, tačiau blynai bus ne tokie.