Pamirškite brokolius naudoti tik troškintuose, keptuose ar garintuose patiekaluose, nes šios daržovės yra tobulas komponentas šviežiam vartojimui. Brokolių salotos – štai kur panaudosite šią žaliąją daržovę, kur jos traškumas ir „kopūstinis“ prieskonis nepaprastai tinka su tokiais ingredientais kaip spanguolės, sūris, vištiena ar kiti priedai. Akimirksniu pagaminamos, sveikos, bei sočios salotos turėtų būti dažniau įtrauktos į jūsų meniu. O mes jums padėsime išsirinkti geriausią variantą, pasiūlydami 4 salotos su brokoliais receptus.
Brokolių salotos su spanguolėmis ir obuoliais
Brokolių salotų variacijų yra įvairių, tačiau didžioji dauguma jų neapsieina su brokolių ir spanguolių salotos kombinacija. Šis duetas papildo vienas kitą: brokolių traškumas bei nežymus kartumas derantis su spanguolių saldumu ir minkšta tekstūra. Šios brokolių salotos susideda iš:
- 1 nedidelė brokolio galva
- 1 stiklinė virtų ryžių
- 1 obuolys
- 1 nedidelė morka
- 1 sauja džiovintų spanguolių,
- 1 saujelė graikinių riešutų
- 0,5 puodelio graikiško stiliaus jogurto
- druskos
- juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Brokolį išskirstykite žiedynėliais ir juos blanširuokite – užpilkite verdančiu vandeniu.
- Obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais, o morkas plonais šiaudeliais arba sutarkuokite.
- Visus ingredientus sumaišykite, užpilkite jogurtu ir paskaninkite prieskoniais.
Brokolių salotos su vištiena
Dar viena pamėgta kombinacija – brokolis ir vištiena. Ši pora neatsiejama Azijos virtuvės patiekaluose, o namie pasigaminti šias paprastas salotas galite iš:
- 0,5 kg šviežių brokolių
- 1 grilyje keptos vištienos krūtinėlės
- 1 saujelė kepintų saulėgrąžų sėklų branduolių
- 1 saujelė džiovintų spanguolių arba razinų
- 0,3 puodelio majonezinio padažo
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Šviežią ir nuplautą brokolį padalinkite į žiedynėlius.
- Vištieną supjaustykite juostelėmis.
- Visus paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį, išmaišykite ir pagardinkite pipirais.
Salotos su brokoliais, feta ir šonine
O kaipgi jums skamba brokolių salotos su sūriu? Taip, tai tikrai įmanoma, nes šios daržovės dera tiek su Feta, tiek su Čederio sūriu, todėl išbandykite vieną iš jų variantą. O jeigu dar pagardinsite ir kitais ingredientais, tai norėsis šį valgį gamintis kasdien. Jums prireiks:
- 200 g brokolio
- 50 g šoninės ar kumpio
- 50 g fetos sūrio
- 1 sauja smulkintų graikinių riešutų branduolių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas balzaminio acto
- 1 šaukštelis Dižono garstyčių
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
- Šoninę pasmulkinkite nedideliais gabalėliais, kepkite keptuvėje, kol paskrus, ir taps traški.
- Brokolį pasmulkinkite iki kąsnio dydžio gabaliukų ir užplikykite juos vandeniu arba lengvai pagarinkite.
- Pagaminkite padažą: riebalus, išbėgusius iš kepamos šoninės, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir pagardinkite citrinos sultimis bei pipirais.
- Brokolius užpilkite padažu, patrupinkite fetos ir sudėkite graikinius riešutus, lengvai sumaišykite ir nieko nelaukiant kibkite ragauti.
Gaivios brokolių salotos su ridikėliais ir agurkais
Brokoliai tiks ir kaimiško stiliaus gaivioms salotoms pasigaminti. Tai vasarišku skoniu pasižyminčios salotos, kurios tiks kaip garnyras šalia mėsos patieklų. Jums tereikia:
- 2 puodelių žiedynais išskaidytų brokolių
- 1 puodelio kubeliais pjaustytų ridikėlių
- 1 puodelio pjaustytų agurkų
- 0,5 puodelio grietinės
- Druskos ir pipirų
- Krapų papuošimui (nebūtina)
Gaminimas:
- Brokolius kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje ar pagarinkite.
- Visas daržoves ir grietinę sumaišykite dubenyje, pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite krapų šakele.
Šaltiniai:
https://hillstreetgrocer.com/recipes/vegetarian/broccoli-and-rice-salad
http://acookbookcollection.com/2016/07/14/broccoli-feta-salad/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Šaltinis: derlingas.lt