Sudedamosios dalys
Bulvių lazdelėms pagaminti jums reikės:
8 vidutinio dydžio bulvių,
100 g kietojo sūrio,
100–150 g džiūvėsėlių,
2 kiaušinių,
2 valg. š. kukurūzų miltų,
augalinio aliejaus (kepti),
druskos pagal skonį.
Gaminimo etapai
- Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti tarka.
- Į bulves įmušti kiaušinį, įdėti druskos ir gerai išmaišyti.
- Supilti miltus ir išminkyti bulvinę tešlą.
- Tešla gaunasi labai minkšta, elastinga.
- Sūrį supjaustyti lazdelėmis.
- Viską paruošti bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakti kiaušinį su druska. Į dar vieną supilti džiūvėselius.
- Iš bulvių tešlos rankoje suformuokite paplotėlį, įdėkite gabalėlį sūrio ir suformuokite lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galima naudoti platų peilį, kuriuo prispauskite kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
- Lazdelę įmerkti į kiaušinio plakinį.
- Tada apvolioti džiūvėsėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartokite 2–3 kartus (aš nekartojau).
- Tokiu būdu suformuoti ir apvolioti visas bulvines lazdeles.
- Lazdeles kepti iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
- Lazdeles tiekti su mėgstamu padažu. Jos gali būti karštas karštu ar net šaltu užkandžiu. Taip pat jas galima tiekti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Discussion about this post