Kai norisi sočiai pamaitinti savo šeimą, aš renkuosi šį nuostabų bulvių apkepą su faršu, grietinėle ir sūriu. Man asmeniškai labai patinka, kad ingredientai visiškai paprasti, o pagaminimas nėra sunkus (sunkiausią darbo dalį atlieka orkaitė). Jeigu esate bulvinių patiekalų mėgėjas, tai tiesiog privalote išmėginti, nes skonis gaunasi nuostabus. 🙂
Ingredientai
- faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
- bulvės: 4-5 (didelės)
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- mėsos prieskoniai
- 12% riebumo grietinėlė: 200 gramų
- bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba miltai)
- fermentinis sūris: 150 gramų
- aliejus (indo patepimui)
Recepto paruošimas
- Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, nes su pirktiniu skonis nebūna toks geras.
- Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
- Tuomet nuskuskite bulves.
- Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
- Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
- Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
- Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
- Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!