Ingredientai salotoms:
– 1 burokėlis
– 1 morka
– 70-100 g sezamo
– 1 ropė
– 1 žalias obuolys
– 50-70 g svogūnų laiškų
Ingredientai padažui:
– 90 ml alyvuogių aliejaus
– 30 g uogų acto
– 0,5 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių
– 1 arbatinis šaukštelis saldaus čili padažo
– 1-2 skiltelės jauno česnako
Paruošimas:
1. Korėjietiškų morkų trintuve sutarkuokite žalią nuplautą ir nuluptą burokėlį.
2. Taip pat sutarkuokite morką, ropę ir žalią obuolį. Daržoves reikia iš anksto nuplauti ir nulupti. Ropę galima pakeisti kaliarope ar ridiku.
Galima netgi keisti smulkiai pjaustytu kopūstu. Irgi gaunasi labai skaniai!
3. Visus ingredientus suberkite į dubenį. Dėkite pjaustytus svogūnų laiškus.
4. Sezamą truputį pakepinkite keptuvėje ir berkite į salotas. Permaišykite.
5. Užpilo paruošimui atskirame inde sumaišykite aliejų ir uogų actą proporcija 1:3. Jei neradote prekyboje uogų acto (mano nesenas atradimas), galite jį pakeisti obuolių.
6. Taipogi dėkite saldų čili padažą (be cukraus) ir Dižono garstyčias – būtent šis ingredientas bet kuriam patiekalui suteikia pikantiškumo. Ir finale papildykite užpilą smulkintu jaunu česnaku. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite šiuo mišiniu salotas.
7. Štai ir viskas, burokėlių salotos su įdomiu užpilu paruoštos. Gero apetito!