Agurkai visada buvo sėkmingai derinami su česnakais, ir šiandien daugelis žmonių gamina salotas su šia daržovių kompozicija.
Tai paprastas, greitas ir skanus receptas, garstyčios sėklose ne tik suteikia pikantiškumo, bet ir gamina salotas su aštriais užrašais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 3 kg;
- česnakai, 1 galva;
- druskos, 70 g;
- cukraus, 110 g;
- actas 6%, 110 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- garstyčių sėklų, 1 – 2 šaukštai
Gaminimo procesas: Agurkus nuplauname, nupjauname žievelę, tada vėl gerai nuplauname.
Supjaustykite 2 mm storio apskritimais.
Užpildykite cukrumi, augaliniu aliejumi, actu, druska, česnaku, perleistu per presą.
Masę gerai išmaišykite ir palikite 40 minučių užpilti.
Patarimas: nedėkite druskos ir cukraus iš karto, geriau druskos įdėkite vėliau.
Periodiškai maišykite salotas.
Dedame į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilame išsiskyrusiomis sultimis.
Įpilkite garstyčių sėklų.
Mes įdėjome rankšluostį į puodą ir įdėjome skardines, pilkite karštas vanduo ant pakabų.
Mes uždengiame dangčiais.
Sterilizuokite 12–15 minučių po verdančio vandens.

Mes išimame iš keptuvės, sandariai priveržkite dangčius, apverskite skardines ir apvyniokite, kol jie visiškai atvės.
Pasirodo, salotos yra labai kvapnios ir pikantiškos. Norėdami paragauti, galite pridėti daug juodųjų pipirų arba pipirų mišinio, tai yra tiems, kurie mėgsta aštrus.
Skanaus!