Cukinijų sriuba yra gana neįprasta sriuba. Tiesa ta, kad sriubų iš cukinijų neretai galima sutikti, paprastai naudojamos labiau klasikinės daržovės. Tačiau jei namuose pritrūko bulvių, bet turite cukinijų, ši sriuba gali būti gera alternatyva.
Ją paprasta paruošti, tačiau ji vis tiek yra subtilaus ir malonaus skonio. Cukinijų sriubą galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie kitų patiekalų.
Cukinijų sriubą sudaro: cukinijos, svogūnai, prieskoninės žolelės (krapai, petražolės), taip pat prieskoniai (druska, pipirai). Visi ingredientai supjaustomi ir verdami, kol paruošti. Tokią sriubą galima patiekti su grietine ir šviežia duona.
Sudedamosios dalys: 1:
- Cukinijos – 1 kg;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Grietinė 20 % – 200 g;
- Grietinėlė 20% – 100 ml;
- Vanduo – 1 litras;
- Miltai – 1,5 valgomojo šaukšto;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 15 ml;
- Sviestas – 15 g;
- Druska – 1 šaukštelis.
Duonos džiūvėsėlių ingredientai:
- Batonas – 100 g;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Paprika – ½ šaukštelio;
- Provanso žolelės – ½ šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Česnakas – 2 skiltelės.
Cukinijų sriubos paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, puode ištirpinkite sviestą ir augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrūs.
Tuo metu cukiniją sutarkuokite stambia tarka, jauniems vaisiams negalima pašalinti odelės ir sėklų. Į svogūnus suberkite miltus ir papriką ir išmaišykite.
Į puodą supilkite vandenį, ugnį sumažinkite iki vidutinės. Į sriubą sudėkite cukinijas, išmaišykite ir pavirkite.
Duonos džiūvėsėliams batoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su augaliniu aliejumi, paprika, provanso žolelėmis, druska. Būsimus džiūvėsėlius sudėkite ant kepimo skardos, išlyginkite ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 10-15 min.
Nuo sriubos paviršiaus nugriebkite putas, supilkite grietinę ir grietinėlę, įberkite druskos, sriubą virkite dar porą minučių.
Išvirę puodo turinį galite suplakti panardinamuoju maišytuvu, tada gausite cukinijų kreminę sriubą. Patiekdami būtinai naudokite naminius džiūvėsėlius, jie patiekalą padaro sotesnį.