Draugas išmokė kopūstus „teisingai“ troškinti. Dabar mano vyras ją valgo net be mėsos, o vaikai prašo dar.

Draugas išmokė kopūstus „teisingai“ troškinti. Dabar mano vyras ją valgo net be mėsos, o vaikai prašo dar. Receptai

Laba diena visiems! Šiandien noriu pakalbėti apie tokį paprastą ir pažįstamą patiekalą kaip troškinti kopūstai. Aš labai mėgstu troškintus kopūstus, kuriuos verdu gana dažnai. Sužinojęs keletą labai paprastų jo paruošimo gudrybių, troškinti kopūstai tapo vienu mėgstamiausių mano vaikų ir mano vyro patiekalų (anksčiau jiems nelabai patiko). Džiaugčiausi, jei ir jums patinka receptas).

O štai dar vienas kopūstų receptas iš praeities. Nuoroda yra kaip įprasta žemiau.

Kopūstų salotos kaip SSRS valgomajame.  Kai kurių paslapčių dėka gaunamas „tas pats“ skonis
Kopūstų salotos kaip SSRS valgomajame. Kai kurių paslapčių dėka gaunamas „tas pats“ skonis

 

Gaminimo būdas:

Prieš pradėdama virti, keletą lavruškos lapų pamirkau 100 ml verdančio vandens, tada troškindama kopūstus naudosiu lauro vandenį. Kolega pasiūlė paslaptį, aš ją išbandžiau, man labai patiko ne tik įdėti lauro lapą į kopūstą (lauro skonis šiuo atveju pasiskirsto tolygiau).

Nuimkite viršutinius sužalotus ir nešvarius lapus nuo kopūstų, perpjaukite kopūsto galvą per pusę. Susmulkinkite kopūstus.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas sutarkuokite stambia tarka.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Patroškinkite svogūną augaliniame aliejuje. Kai svogūnas bus permatomas ir minkštas, įpilkite morkų.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Kai morkos paruduos, įpilkite pomidorų pastos ir kepkite iki oranžinės spalvos. Įpilkite 1/2 dalies druskos, paprikos, cukraus, sumaišykite.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Įpilkite pusę kopūstų, sumaišykite su kepimu, įdėkite dar šiek tiek kopūstų. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 5 minutes, išmaišykite, paskleiskite likusius kopūstus, 1/2 druskos, užpilkite lauro vandeniu, troškinkite po dangčiu 30 minučių. Maišykite mūsų patiekalą kas 3-4 minutes.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Kopūstai yra skanūs patys! Bet jei norite, galite pridėti mėsos, dešros, pupelių. Ir tokie kopūstai yra puikus pyragų įdaras.

Autoriaus nuotrauka
Autoriaus nuotrauka

Ingridientai:

  • kopūstai – 1,5 kg,
  • svogūnas-250g,
  • morkos-300g,
  • pomidorų pasta arba pomidorų padažas – 50 g,
  • druska, pipirai, paprika – pagal skonį,
  • cukraus – 5 g,
  • lauro lapas-3 lapai,
  • verdančio vandens – 100 ml,
  • augalinis aliejus-100 g.

Kopūstų salotos kaip SSRS valgomajame. Kai kurių paslapčių dėka gaunamas „tas pats“ skonis

Skanaus!

Prenumeruoti į analinis Alina Kalinina-Paprasti receptai

Jei jums patiko receptas, įdėkite jį į klasę, pasidalykite juo socialiniuose tinkluose. Būsiu labai patenkinta.

Reklama