Draugė iš Korėjos išmokė mane atitirpinti žuvį ir mėsą per 7–10 minučių. Dabar dalinuosi su jumis

Draugė iš Korėjos išmokė mane atitirpinti žuvį ir mėsą per 7–10 minučių. Dabar dalinuosi su jumis Receptai

Dažnai nutinka taip, kad reikia ką nors greitai paruošti, tačiau pagrindinis ingredientas yra užšaldytas.Jei jums skubiai reikia atitirpinti žuvį ar mėsą, pasinaudokite Korėjos namų šeimininkių naudojamais triukais.

Greitas mėsos atšildymas

Norėdami greitai atitirpinti neseniai iš šaldiklio pašalintą mėsą, jums reikės vandens, pakankamai gilaus plataus indo ir cukraus.

Instrukcijos:

  1. Išmatuokite pusantro litro vandens ir bet kokiu būdu pašildykite iki 40 laipsnių Celsijaus.Norint pasiekti norimą temperatūrą, galite naudoti virtuvės termometrą, tačiau patyrusios namų šeimininkės galės nustatyti indikatorių pirštu: skystis turėtų būti šiek tiek karštesnis nei kūnas.
  2. Supilkite vandenį į dubenį, įpilkite tris šaukštus granuliuoto cukraus ir gerai išmaišykite.
  3. Įdėkite mėsos gabalėlį į pasaldintą karštą vandenį ir palikite dešimt minučių, kol jis visiškai ištirps.

Cukrus šiltame vandenyje pagreitina tirpimo procesą, taip pat sustiprina mėsos skonį ir prieskonius.

Greitas žuvų atitirpinimas

Žuvis atšildoma panašiai kaip mėsa, tačiau vietoj cukraus naudokite druską.Veiksmai bus maždaug tokie patys:

  1. Šildykite pusantro litro vandens iki 40 laipsnių.
  2. Supilkite vandenį į didelę talpyklą, įpilkite tris šaukštus druskos (stalo arba jūros druskos) ir viską išmaišykite.
  3. Į gautą silpną druskos tirpalą panardinkite žuvų skerdeną ir palaukite, kol ji visiškai ištirps.

Druska padės greičiau atitirpinti žuvį, tuo pačiu prieš virdami ją užpilkite ir marinuokite.

Atitirpinimo laiką galima sutrumpinti arba, priešingai, pailginti, atsižvelgiant į mėsos gabalėlio ar žuvies skerdenos dydį.Bet kokiu atveju nepaprastai svarbu stebėti druskos ar cukraus proporcijas, taip pat tikslią temperatūrą.

 

Reklama