Duona keptuvėje. Jos skonis geresnis, nei parduotuvėje

Duona keptuvėje. Jos skonis geresnis, nei parduotuvėje Receptai

Kad ir kokia turtinga būtų mūsų mityba, jūs negalite išsiversti be duonos ant stalo. Tačiau ką daryti, jei duona pasibaigė, o jūs nenorite eiti į parduotuvę kitos? Tokiu atveju duoną galite kepti patys. Be to, net ir orkaitė šiuo atveju nereikalinga, nes duona pagal šį receptą kepama keptuvėje.

Tiesiog laikykitės paprastos mūsų gaminimo technologijos ir netrukus galėsite visą šeimą pavaišinti kvapnia namine duona.

Duona

Jums reikės:

  • 450–500 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 150 ml kefyro (kambario temperatūra)
  • 150 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus

Gaminimas:

Į gilų dubenį išsijokite kvietinius miltus. Čia padarykite nedidelę skylę, į kurią turėtų būti įpilta cukraus, druskos ir sausų mielių.

Į miltus įpilkite kefyro ir šilto vandens. Išminkykite tešlą.

DuonaĮ tešlą įpilkite augalinio aliejaus, gerai išmaišykite. Uždenkite indą plėvele ir rankšluosčiu ant viršaus. Palikite 1–1,5 valandos, kad tešla iškiltų.

Padėkite iškilusią tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Gerai išminkykite ir susukite į kamuoliuką.

DuonaĮdėkite tešlą į keptuvę, suteptą augaliniu aliejumi. Gerai išlyginkite. Uždenkite ir leiskite pastovėti 20 minučių.

Kepkite duoną keptuvėje ant viryklės apie 60 minučių ant silpnos ugnies. Tada apverskite ir iš kitos pusės kepkite dar 15-20 minučių, kol duona pasidarys aukso rudos spalvos!

DuonaŠi duona yra daug skanesnė nei esanti parduotuvėse, o jos kvapas greitai pasklis visuose namuose. Žinoma, didelėje šeimoje tokia duona bus suvalgyta akimirksniu ir vėl teks stovėti prie viryklės.

Reklama