Farširuoti kiaušiniai „Drakono akis“. Šis gardus skanėstas papuoš jūsų šventinį stalą! Grožis ir nuostabus skonis slypi paprastume

Receptai guru

Produktai (3 porcijoms)
– kiaušiniai – 3 vnt
– kietasis sūris – 45 g
– česnakas – 2 skiltelės
– agurkai – 60 g
– majonezas – 3 arbatiniai šaukšteliai
– alyvuogės be kauliukų – 2 vnt
– salotų lapai (patiekimui) – 40 g
– druska – pagal skonį

Paruoškite visus būtinus ingredientus.

Kietai išvirkite kiaušinius (10 minučių po užvirimo), užpilkite šaltu vandeniu ir pilnai ataušinkite. Kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai. Trynius atsargiai išimkite, nepažeisdami baltymų.

blank

Trynius dėkite į dubenėlį ir sutrupinkite šakute.

blank

Sūrį smulkiai sutarkuokite ir dėkite į trynius.

blank

Česnaką nulupkite ir išspauskite. Dėkite į trynius ir sūrį. Ten pat – majonezą. Viską gerai permaišykite. Pasūdykite pagal skonį, atsižvelgdami į sūrio sūrumą.

blank

Gauta mase pripildykite baltymų puseles, šiek tiek suapvalindami įdarą. Kiekvieno kiaušinio centre dantų krapštuku padarykite duobutes. Supjaustykite alyvuoges ir dėkite į duobutes – tai bus „vyzdžiai“.

blank

Daržovių skustuku ar aštriu peiliu nupjaukite siauras agurko žievės juosteles. Apsukite agurko juosteles aplink sūrio masę.

blank

Salotų lapus dėkite ant serviravimo lėkštės. Ant jų dėkite farširuotus kiaušinius. Laisvą erdvę pagal pageidavimą papuoškite agurko griežinėliais su alyvuogėmis ir majonezu.

blank

Gero apetito!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt