Peržiūros 5,2 tūkst. Paskelbta 17.08.2024
Cukinijų kreminė sriuba – tai švelnus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Ši sriuba yra malonios kreminės konsistencijos ir sodraus skonio, joje yra daug naudingų medžiagų.
Cukinija turi mažai kalorijų, todėl patiekalai iš jos tinka dietiniams tikslams. Be to, cukiniją organizmas lengvai virškina ir po valgio nesukelia sunkumo jausmo.
Cukinijų kreminę sriubą galima patiekti ir karštą, ir šaltą. Priklausomai nuo pageidavimų, į sriubą galite įmaišyti grietinėlės, sūrio ar žolelių. Kreminė sriuba tinka su skrebučiais, skrebučiais ar šviežia duona.
Šis patiekalas tinka ir vegetarams, ir mėsos mėgėjams, nes yra ne tik skanus, bet ir sveikas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bulvės – 3 vnt;
- Cukinijos – 900 g;
- Morkos – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Česnakas – 2 skiltelės;
- Vandens – 1,5 litro;
- Grietinėlė – 500 ml;
- Ciberžolė – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- Kietasis sūris – 150 g.
Duonos džiūvėsėlių ingredientai:
- Duona – 1 kepalas;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Džiovintos žolelės – 1 šaukštelis;
- Pipirų mišinys.
Cukinijų kreminės sriubos paruošimas:
Supjaustykite nedideliais gabalėliais svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Morką ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais.
Sumaišykite svogūnus ir česnakus, pakepinkite kartu minutę. Tada sudėkite morkas ir dar minutę pakepinkite.
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, cukinijas – didesniais. Keptuvėje sumaišykite apkeptas daržoves, cukinijas ir bulves.
Užpilkite daržoves į puodą vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 25-30 minučių nuo užvirimo. Tuo tarpu supjaustykite nedideliais kubeliais duonos riekeles džiūvėsėliams.
Sudėkite duoną ant pergamentu išklotos kepimo skardos, įberkite druskos, paprikos, džiovintų žolelių ir pipirų mišinio. Apšlakstykite duoną augaliniu aliejumi ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių.
Į daržoves supilkite grietinėlę, vėl užvirinkite. Šiuo metu sriubą pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir ciberžolės.
Užvirus sriubą nukelkite nuo ugnies ir panardinamuoju maišytuvu sutrinkite.
Į sriubą suberkite stambiai tarkuotą sūrį, išmaišykite ir užvirinkite.
Cukinijų sriubą rekomenduojama patiekti su džiūvėsėliais. Tai puiki kreminė sriuba su cukinijomis.