Geresnių kotletų nesu bandžiusi. Skanių kotletų ruošimo subtilybės

Kotletai yra vienas kontroversiškiausių mėsos patiekalų Europos virtuvėje. Faktas yra tas, kad Vokietijai ar Prancūzijai kotletas yra mėsos gabalas ant kaulo. Mūsų mentalitetui įprasta, kad šis mėsos gaminys gaminamas iš maltos mėsos, nekepinant mėsos, ypač ant kaulo.


Idėja tokiu būdu virti kotletus kilo seniai. XX amžiuje sovietinėse valgyklose pradėjo keistis maltos mėsos kotletų receptas. Į mėsos masę buvo dedama daugiau duonos ir svogūnų.

Tikriausiai todėl kotletai pasirodė aromatingi ir skanūs. Kokia sovietinio mėsos patiekalo paslaptis?

Pirma, norint gauti gerą rezultatą gaminant kotletus, reikia derinti kelių rūšių mėsą. Sėkmingiausias derinys – jautiena ir kiauliena. Be to, vienam kilogramui vienos rūšies mėsos reikia paimti tiek pat ir antrosios. Paslaptis – pakartotinis šlifavimas, kuris suteikia konsistencijai daugiau oro ir purumo.

Antra, nepersistenkite su svogūnais. Jei vienam kg mėsos dėsite daugiau nei 300 gramų svogūno, mišinys netaps skanesnis. Todėl stenkitės išlaikyti proporcijas. Be to, kai kurie sovietiniai virėjai pataria daržovę kepti iki auksinės rudos spalvos prieš integruojant svogūną į faršą.

Nepamirškite sumušti maltos mėsos. Šis kepimo žingsnis padės mėsai suminkštėti. Jums nereikia ilgai plakti, užtenka poros minučių, kad pasiektumėte puikų rezultatą.

Maltą mėsą, kaip ir kitus mėsos gaminius, reikia marinuoti. Maltą mėsą su prieskoniais ir svogūnais leiskite pastovėti šaldytuve bent 30 minučių.

Dedant batoną į faršą, reikia nupjauti plutą ir pamirkyti piene. Vienam kilogramui maltos mėsos naudokite 5 riekeles baltos duonos arba batono.

Nemaišykite maltos mėsos su kiaušiniais. Tai daroma tuo atveju, kai dėl prastos mėsos konsistencijos neįmanoma suformuoti kotletų. Kitais atvejais geriau nenaudoti kiaušinio, nes dėl to kotletai gali tapti kieti.

Nepamirškite kotletų apibarstyti džiūvėsėliais ir miltais, taip patiekalas išliks sultingas.

Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės, uždengę 5 minutes iš kitos.

Dėl to turėtumėte gauti skanius sovietinius kotletus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt