Greičiausias pyragas pasaulyje. Nuostabus biskvitas, švelnus kremas ir blizgus glajus.

Receptai guru

Peržiūros 1,1 tūkst. Paskelbta 24.04.2024.

Pirmieji pyragai pasirodė dar senovės Romoje. Tai buvo sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su riešutais, vaisiais ir medumi.

Viduramžiais tortai pradėti gaminti iš biskvito, smėlio ir sluoksniuotos tešlos. Jie buvo puošiami glajumi, kremu, vaisiais ir riešutais.

Renesanso laikotarpiu tortai tapo dar puošnesni. Jiems gaminti buvo naudojami egzotiški ingredientai, pavyzdžiui, šokoladas, vanilė ir prieskoniai. Tortai tapo tikrais meno kūriniais, patiekiamais per prabangias puotas rūmuose.

XIX a. tortai tapo prieinami ne tik turtingiems žmonėms, bet ir viduriniajai klasei. Atsirado naujų pyragų receptų, kurie buvo paprastesni ir prieinamesni. Papasakosime, kaip galite greitai ir lengvai pasigaminti tortą.

Biskvitinio pyrago ingredientai:

  • kiaušiniai – 5 vnt;
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 210 g;
  • miltai – 180 g;
  • raugas;
  • krakmolas – 50 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml.

Kremo ingredientai:

  • cukraus – 100 g;
  • vanilinas;
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • krakmolo – 3 valg;
  • pieno – 600 ml;
  • sviesto – 180 g.

Pyrago paruošimas:

Dubenyje išplakite kiaušinius su baltymais, druska ir išplakite iki purių baltų putų. Į kiaušinių masę supilkite cukrų ir atsargiai išmaišykite mentele.

Į kiaušinių masę palaipsniui persijokite miltus ir kepimo miltelius, supilkite krakmolą ir užminkykite šiek tiek skystą tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite.

Supilkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kepkite sausainius 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Kremui puode sumaišykite trynius su cukrumi ir vanile. Į mišinį suberkite krakmolą, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.

Ant silpnos ugnies virkite mišinį, kol sutirštės, nuolat maišydami. Užvirus 30 sekundžių pavirkite grietinėlę ir nukelkite nuo ugnies.

Perpilkite kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tuo tarpu biskvitą padalykite į du plonus pyragėlius, perpjaukite skersai į 4 pyragėlius.

Maišytuvu iki baltumo išsukite sviestą, palaipsniui į jį įmaišykite kremo pagrindą. Kiekvieną pyragą pamirkykite piene, aptepkite kremu ir surinkite tortą.

Torto viršus ir sienelės taip pat aptepamos kremu.

Palikite tortą šaldytuve valandai.

Šokoladinį glajų tortui galite pagaminti mikrobangų krosnelėje ištirpindami šokoladą ir sviestą. Taip iškepsite minkštą, įmirkusį, orui laidų pyragą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt