Greitas citrinos žievelės džiovinimo būdas: mikrobangų krosnelė susitvarkys per 2 minutes.

Receptai guru

Šaltas vakaras, puodelis kvapnios arbatos ir žiupsnelis citrusinių vaisių žievelės – puikus receptas kovai su sloga ir virusais.

Tačiau ką daryti, jei norite gėrimui suteikti ryškių natų, bet neturite laiko ilgam džiovinimui, praneša Ukr.Media.

Pasirodo, mikrobangų krosnelė gali būti nepakeičiama priemonė.

Anksčiau šeimininkės žievelę paskleisdavo ant palangės ir laukdavo kelias dienas, kol ji natūraliai išdžius, arba džiovindavo orkaitėje. Dabar šis procesas trunka vos porą minučių.

Tiesiog nulupkite apelsiną ar citriną, atsargiai pašalinkite žievelę, vengdami kartaus baltojo sluoksnio, ir paskleiskite ją ant pergamentu išklotos lėkštės.

Nustatykite maksimalią mikrobangų krosnelės galią ir 2 minučių laikmatį.

Kas 30 sekundžių pakratykite arba pamaišykite žievelę, kad ji tolygiai išdžiūtų ir nesudegtų.

Paruoštos žievelės tampa trapios, išlaiko sodrų skonį ir maksimalų kiekį vitaminų.

Šis metodas ne tik taupo laiką, bet ir padaro arbatos gėrimo ceremoniją kelis kartus naudingesnę.

Įdomu tai, kad mikrobangų krosnelė „uždaro” žievelės viduje esančius eterinius aliejus ir sustiprina jų skonį.

Išdžiovintus gabalėlius kelis mėnesius galima laikyti stikliniame indelyje, dėti į kepinius, desertus ar rytinę kavą.

Neatidėliokite visam laikui, pabandykite taip džiovinti žieveles – ir įprastas niūrus, spalvų netekęs vakaras taps šiek tiek šviesesnis.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt