Savaitgaliui kepiau obuolių pyragą. Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip superinis pyragas. Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti. Tiesą sakant, šis pyragas turėtų būti gardus ir su rabarbarais, dabar pats jų metas. Bet aš patingėjau nulėkti į turgelį ir jų nusipirkti, tai kepiau su obuoliais.
3 vienetai | obuolių (didesnių arba 4 mažesnių) |
3 vienetai | kiaušinių |
160 gramų | kvietinių miltų |
100 gramų | cukraus (apytikriai) |
100 mililitrų | pieno |
1 šlakelis | citrinų sulčių |
2 šaukštai | aliejaus |
1.5 šaukštelio | kepimo miltelių |
1 šaukštelis | vanilinio cukraus |
1 žiupsnelis | druskos |
pagal skonį | cukraus pudros |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1. Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti. Tuomet supilti pieną, aliejų ir dar išplakti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, išmaišyti mentele, berti druską ir dar kartą permaišyti.
2. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis.
3. Į dubenį su paruošta tešla sudėti obuolius ir išmaišyti.
4. Į kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi būti švarus.
6. Prieš tiekiant, pabarstyti cukraus pudra.