500 gramų | kiaulienos faršo (ar kitokios mėsos) |
2 riekės | juodos duonos |
1 stiklinė | maltų džiūvėsėlių |
2 vienetai | kiaušinių |
100 mililitrų | pieno |
0.5 vieneto | svogūnų |
1 skiltelė | česnako |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Pirmiausia nupjaustykite duonos plutelę, o minkštimą susmulkinkite ir užpilkite pienu 5 minutėms. Į faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužykite (kelis kartus smarkiai meskite į dubenį).
2. Iš paruošto faršo formuokite pailgus, ovalios formos, maždaug 1 cm storio šnicelius. Man išėjo 5 šniceliai.
4. Šnicelį patiekite su baltu padažu: keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, įdėkite šaukštelį miltų, kai pakepa, suberkite sutrupintą sultinio kubelį, supilkite stiklinę pieno, išmaišykite, įdėkite truputį grietinės ir krapų.
Šnicelis skanu valgyti su bulvių koše, grikiais ir daržovių salotomis.
Discussion about this post