Šios salotos man primena Kalėdas, žinoma, dėl spanguolių! Spanguolių kisielius man yra neatsiejama Kūčių stalo dalis, vos ne viena svarbiausių – koks gi Kūčių stalas be spanguolių kisieliaus, ir ne bet kokio iš maišelio, bet pagaminto iš tikrų spanguolių. Na, bet dabar šiek tiek apie salotas.
Brokolių-spanguolių salotas pagaminsite be vargo, tereikės apie 10 min, kol viską susipjaustysite ir sumaišysite dubenyje. Salotos labai gardžios ir vienos. Puikiai tinka su visais mėsos patiekalais, ypač su kepta vištiena, įvairiais kepsniais. Taip pat šios salotos yra nerealus užkandis bet kokioje iškyloje.
Jei norite sočiau – į salotas įpjaustykite karšto rūkymo kiaulienos file, keptos vištienos ar tiesiog rūkytos vištienos, taip pat galite dėti mėgstamų riešutų, bet kokių sėklyčių. Žodžiu, ką turite spintelėje, tą drąsiai galite naudoti, svarbu palikti pagrindinius salotų ingredientus. Bet kuriuo atveju – salotomis tikrai mėgausitės, garbės žodis. O ir išvaizda – taip žadinanti apetitą!
{2-3 porcijos}
Reikės:
0,5 brokolio
1 didelė morka
0,5 mažo svogūno
sauja džiovintų spanguolių
3 arb. š. linų sėmenų
majonezo arba natūralaus jogurto
druskos, pipirų
Gaminimas:
- Brokolį susmulkiname, morką sutarkuojame, svogūną supjaustome juostelėmis, viską sumaišome, pagardiname linų sėmenimis, druska, pipirais, spanguolėmis ir sumaišome su majonezu ar jogurtu.
>> Salotos labai tinka prie mėsos patiekalų.
>> Salotoms gardinti galite naudoti kartu majonezą ir natūralų jogurtą.