Greitos salotos Naujųjų metų vakarui

Greitos salotos Naujųjų metų vakarui Receptai

Nors šiemet ir nenusimato audringų vakarėlių ar visos didelės draugų kompanijos, susirinkusios vienoje vietoje, bet visgi norisi ant stalo patiekti ką nors naujo ir įdomaus savo šeimos nariams ar net ir sau pačiam.

Tad siūlome išbandyti šiuos 5 paprastus ir greitus receptus, kurie leis šventiniam vakarui paruošti maistą greitai ir lengvai. Užteks viską sumaišyti – nereikės rūpintis, ką po ko dėti, ar gerai iškepsite, ar tinkamai sumarinuosite. Salotos – tai pats paprasčiausias patiekalas, kuris gali būti ir skanus, ir sotus.

Salotų idėjos šventėms

Morkų salotos

Ingredientai:

  • 300 g rūkytos vištienos
  • 350 g konservuotų kukurūzų
  • 200 g korėjietiškų morkų
  • 2 skiltelės česnako
  • 60 g razinų (mirkytų kelias valandas ar per naktį)
  • 2 šaukštai apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • 3 šaukštai grietinės (15–20 % riebumo)
  • druska pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Suplėšykite vištienos mėsą į gabaliukus, sudėkite į dubenį. Suberkite kukurūzus, morkas, iš anksto mirkytas razinos ir smulkintus česnakus.
  2. Sumaišykite citrinos, apelsinų sultis su medumi ir grietine. Įberkite druskos, jei reikia, išmaišykite. Padažą užpilkite ant salotų, išmaišykite.

Aštrios salotos

Ingredientai:

  • 100 g kietojo sūrio
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai
  • 3 šaukštai kapotų graikinių riešutų branduolių
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (15–20 % riebumo)
  • druska pagal skonį
  • juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite sūrį (smulkiai), išgliaudykite ir sukapokite (jei pirkote pilnus) riešutus ir galiausiai sutarkuokite obuolius stambia tarka.
  2. Pagal skonį įberkite druskos, jei reikia, pipirų, salotas pagardinkite grietine. Išmaišykite.
  3. Patiekti galite bendrame dubenyje arba porcijomis (kaip nuotraukoje).

Kioto salotos

Ingredientai:

  • 200 g žuvies konservų su aliejumi (tiks saurija, sardinės, skumbrės)
  • 1 puodelis ryžių (išvirus gausis daugiau)
  • 1 svogūnas
  • svogūnų laiškai pagal skonį
  • 2 virti kiaušiniai
  • juodieji pipirai pagal skonį
  • majonezas pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Iš žuvies konservų nupilkite aliejų, žuvį truputį sutrinkite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kiaušinius, žaliuosius svogūnus ir virtus ryžius.
  2. Salotas prieskoniuokite pipirais, pagardinkite majonezu, išmaišykite.

Salotos „Mano vištiena“

Ingredientai:

  • 450 g konservuotų žirnelių
  • 300 g virtos vištienos filė
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai
  • 0,5 ryšelio svogūnų laiškų
  • krapai pagal skonį (švieži arba džiovinti)
  • druska pagal skonį
  • juodieji pipirai pagal skonį
  • majonezas pagal skonį

Gaminimo eiga:

Supjaustykite visus ingredientus, įberkite druską ir pipirus, pagardinkite majonezu, sumaišykite.

Graikiškos salotos

Ingredientai:

  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 200 g žalių salotų mišinio
  • 1 paprika
  • 100 g alyvuogių
  • 100 g fetos sūrio
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 0,5 vnt. raudonojo svogūno
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • druska pagal skonį

Paruošimas

  1. Paskleiskite salotų lapus ant plačios plokščios plokštės, išdėliokite pomidoriukų ir alyvuogių puses, smulkintą papriką. Ant viršaus berkite mažus svogūnų ir sūrio kubelius.
  2. Sumaišykite medų, garstyčias, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, įdėkite druskos pagal skonį, išmaišykite. Padažą užpilkite ant salotų.

Nepamirštamų švenčių ir gero apetito!

Reklama