(Paprastai ir greitai ? gaminasi , žinoma ir labai skanus (y) … )
RECEPTAS (man išėjo 24vnt. ):
1(M) – kiaušinis
125gr. – tirštos grietinės
75gr. – sviesto (jis turėtu būti minkštokas )
2a.s. – cukraus
vaniles
1a.s. – kepimo milteliu
1maz. apelsino – nutarkuota žievele
apie 300-330gr. miltu (jų tikslus kiekis, priklauso nuo jūsų kiaušinio dydžio ir grietinės tirštumo … tešla turi gautis minkštute ir nelimpanti prie ranku )
Įdarui:
apelsinu uogiene (aš ja pati viriau su vanile … , bet žinoma galite naudoti , kokia jus mėgstate , tik ji turi būti tiršta)
GAMINIMO EIGA:
kiaušini , cukrų, vanile ir grietine – išplakti. Įdėti kepimo miltelius – išmaišyti , leisti trup. pastovėti, kad milteliai sureaguotu. Tada įdėti minkštoką sviesta, ištarkuoti apelsino žievele , įberti miltus – suminkyti tešla.
Padalinti ja i 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti apskritimą , maždaug 22-24cm. skersmens , supjaustyti i 8 dalis. Ant krašto dėti po 1 a.s. uogienes ir suvynioti ragelius.
Kepti 180laips. , apie 25min.
Iškepus , pabarstyti cukraus pudra.
SKANAUS IR GRAZIOS DIENOS ! ❤