Pasiruoškite užrašų knygelę ir užsirašykite keletą paslapčių, su kuriomis jūsų šaltiena visada bus puiki!
– Prieš pradedant gaminti šaltieną, mėsą išplaukite ir pamerkite 4-6 valandoms. Šaltienai geriausia imti gaidžiuką, jautienos kanopas, uodegą. Mėsą rinkitės pagal savo skonį.
– Paruoštą mėsą išdėliokite puode, žpilkite vandeniu, kad vanduo dengtų mėsą. Kaitinkite iki užvirimo. Vandenį nupilkite, mėsą praplaukite po tekančiu vandeniu. Vėl dėkite į puodą, Vandens pilkite tiek, kad ji būtų 7 cm virš mėsos.
– Kai tik užvirs, nuimkite putas, tada po 15 minučių vėl nuimkite putas.
– Šaltiena turi virti any labai mažos ugnies. Jokiu būdu ne virti. Geriausia puodą statyti ant paskirstytojo. Šaltieną verdam 4-5 valandas.
– Druską dėkite ne gaminimo pradžioje, o likus porai valandų iki pabaigos.
– Po to pridedam morkas, aromatui – petražolių šaknų, svogūną. Aukso spalvos išgavimui reikia į marlę įdėti svogūno lukštą ir pamerkti į puodą. Visa tai virti dar vieną valandą.
– Kai išjungsite ugnį, leiskite šaltienai nusistovėti 20 minučių. Po to išimkite mėsą, daržoves galima naudoti papuošimui.
– Buljoną nukoškite per sietą ir marlę, sudėtą keletu sluoksnių.
Mėsą perrinkite, pjaustykite gabalėliais. Dėkite į tinkamą formą, užpilkite buljonu.
Kai atauš, įdėkite į šaldytuvą iki visai sustings.
Štai tokie nesudėtingi patarimai padės kiekvienai šeimininkei išvirti savo idealią šaltieną.
Gero apetito!