Blynai – senovinis patiekalas, žinomas daugeliui tautų. Dažniausiai blynai siejami su Rytų slavų istorija. Faktas yra tas, kad praeityje, prieš krikščionybės atsiradimą, slavai garbino pagoniškus dievus. Blynai buvo svarbi ritualų dalis.
Kadangi blynas atrodė kaip saulė, jis dažnai buvo naudojamas kaip auka deivei Ladai. Taip žmonės išreiškė pagarbą deivei ir skundėsi vaisingumu.
Dabar blynai nepriklauso pagoniškiems patiekalams ir atributams. Tai puikus patiekalas, patiekiamas kavinėse ir restoranuose. Tačiau blynai ypač skanūs naminiai ir su įdaru.
Mėsos blynų tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 3 vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Pienas – 200 ml;
- Miltai – 200 g;
- Verdantis vanduo – 100 ml;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Užpildo ingredientai:
- Malta mėsa – 200 g;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Mėsos blynų paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, cukrų, supilkite pieną ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Į tešlą supilkite verdantį vandenį ir vėl išmaišykite. Palikite tešlą šiltai 10 minučių. Tada apkepkite plonus blynus lašelyje augalinio aliejaus.
Įdarui faršą apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į faršą, kartu pakepinkite ingredientus.
Nepamirškite pasūdyti įdaro. Į blynus dėkite įdarą ir susukite į ritinėlius.
Šiuos blynus galima patiekti iš karto arba atšaldyti ir vėliau pašildyti.
Taip pat kepimo metu į mėsą galite įberti mėgstamų prieskonių.