Jei dar negaminote moliūgo šitaip, būtinai pabandykite. Stulbinančiai skanus patiekalas iš moliūgo

Receptai guru

Receptas:
– moliūgas (nuluptas) – 500 g
– grietinė (20%) – 150 ml
– česnakas – 4 skiltelės
– petražolės, krapai – 1 ryšulėlis
– druska – pagal skonį
– pipirai – pagal skonį
– chmeli suneli – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
– aliejus – kepimui
– ruošimo laikas – 30 min.

Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir pjaustome stambiais kubeliais.

Apkepame moliūgą gerai įkaitintame aliejuje kol taps auksaspalvis.

blank

Kol moliūgas kepa, paruošime padažą. Česnaką ir žalumynus smulkiai kapojame, permaišome su grietine. Pagal pageidavimą galima dėti prieskonių, pas mane chmeli suneli.

blank

Dedame padažą į moliūgą, sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, atsargiai permaišome ir uždengiame dangčiu. Troškiname ant lėtos ugnies 5-10 min.

blank

Moliūgo gabalėliai turi būti minkšti, tačiau nepavirsti koše.

blank

blank

Mūsų moliūgas grietinės padaže paruoštas!

blank

Šis patiekalas labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt