Jį dievina visas pasaulis. Vengriška guliašo sriuba: padeda atsigauti po švenčių

Receptai guru

Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos šalių virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.

Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumo ir universalumo derinys. Paprastai ji ruošiama mėsos sultinio pagrindu, į kurį dedama įvairių ingredientų.

Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.

Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniniais augalais. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.

Ingredientai: – Keptuvė su sultenėmis, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Veršiena – 400 g;
  • Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
  • Bulvės – 800 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
  • raudonėlio pipirai – 2 vnt;
  • mairūnas – 1 šaukštelis;
  • Česnakai – 1/2 šaukštelio;
  • Laurų lapai – 1 vnt;
  • Pomidorai – 1 vnt;
  • Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.

Guliašo sriubos paruošimas:

Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite iš pradžių svogūnus, paskui morkas, kol suminkštės.

Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 minutę.

Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir po dangčiu troškinkite mėsą ir daržoves 35 minutes. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą.

Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir raudonėlio žirnelių, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Sriubą virkite, kol bulvės išvirs.

Pomidorus perpjaukite per pusę ir sutarkuokite per stambią tarką, neliesdami odelės. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.

Ši sriuba mėgstama visame pasaulyje. Vengriška guliašo sriuba: padeda atsigauti po švenčių

Tai sotus patiekalas vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt