Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos šalių virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.
Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumo ir universalumo derinys. Paprastai ji ruošiama mėsos sultinio pagrindu, į kurį dedama įvairių ingredientų.
Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.
Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniniais augalais. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.
Ingredientai: – Keptuvė su sultenėmis, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės:
- Svogūnas – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Morkos – 1 vnt;
- Veršiena – 400 g;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Bulvės – 800 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
- raudonėlio pipirai – 2 vnt;
- mairūnas – 1 šaukštelis;
- Česnakai – 1/2 šaukštelio;
- Laurų lapai – 1 vnt;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.
Guliašo sriubos paruošimas:
Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite iš pradžių svogūnus, paskui morkas, kol suminkštės.
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 minutę.
Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir po dangčiu troškinkite mėsą ir daržoves 35 minutes. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą.
Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir raudonėlio žirnelių, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Sriubą virkite, kol bulvės išvirs.
Pomidorus perpjaukite per pusę ir sutarkuokite per stambią tarką, neliesdami odelės. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.
Tai sotus patiekalas vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.