Ir nors kaip juokingai tai skambėtų, realybė yra tokia kokia yra. Visi jau žinome, kad šių metų feisbuko oskaras atitenka svirpliams, jų fanams ir girnoms malančioms jų miltus.
Bet aš jums pasakysiu vieną dalyką, aš dar laksčiau su sauskelnėm po tuometinį Kauno Pieno Centro cechą (Bravo ledai), kai vienai iš pamainų vadovavo mano močiutė.
Mačiau kai pienovežiai atveždavo tikrą pieną, sviestą, grietinę ledams gaminti, to malonaus kvapo neištrins iš galvos niekas.
Po to augdamas apie ’95 metus mačiau, kai buvo pasirašyta sutartis su Danija ir jie visiškai pakeitė ledų gaminimo receptūrą.
Natūralius pieno produktus pakeisdami milteliais ir emulgatoriais motyvuodami tai kaip 100% pelną, bet numodami ranka į žmonių ir valgančių ledus vaikų sveikatą.
Todėl labai keista matyti žmones šnekančius apie degantį degtuką po nosimi ir neva jo keliamus pavojus, bet niekaip nematančius viso gaisro už nugaros, kuris dega jau 30 metų ir nesvarbu ar tai maisto pramonė ar politika.
Greitai pamirštame, kad realių problemų siekiant apdoroti maistą arba pakeisti jį sintetiniu yra kur kas daugiau, nei viso pasaulio svirpliuose?
Kodėl niekas nepastebi visų toksiškų medžiagų, kurios sudedamos į mėsą, visų GMO, kenksmingų MRSA (Meticilinui atsparus auksinis stafilokokas) arba ESBL (skirtingų tipų bakterijos, kurios dažniausiai sukelia infekcijas tiek sveikatos priežiūros įstaigose, tiek bendruomenėse) mikrobų?
Kodėl niekas pvz nekalba apie kibirus su ant jų nupieštomis kaukolėmis prekybcentrių virtuvėse, kurių turiniu yra konservuojamas žmonių maistas?
Ar ne juokinga, kai yra pastebimas šapelis, bet visiškai nematomu tampa rastas?
Pasidomėkit kiek antibiotikų yra sunaudojama Lietuvos gyvulininkystės pramonėje ir kiek trąšų supurškiama į mūsų laukus. Kur dingsta bitės, kodėl dingsta varlės?
Tada sugrįžkite ir dar kartą pagalvokite, kokią mėsą valgote, kokį pieną geriate ir kokią duoną valgote.
Negana to, kad duona yra kepama iš tokių grūdų miltų, kur lepesnis paukštis krenta negyvas, tai dar duonos kepėjai į tešlą prikrauna tiek maistinių priedų ir konservantų, kad duona tampa pusmetį nemirtinga. Visiems viskas gerai, čia niekas neužkliūva.
Buvo atliktas tyrimas kodėl britai tiek daug antibiotikų sunaudoja gyvulininkystės sferoje. Jie visai nesidrovėdami atsakė, kad mes gyvulius badom švirkštais kasdien ir nesvarbu gyvulys sveikas ar sergantis, tiesiog jiems leidžiam vaistus ir giliau neanalizuojam, nes toks yra verslas.
Vieninteliai skandinavai yra sugriežtinę antibiotikų naudojimą gyvulininkystėje, visos kitos šalys sėkmingai leidžia vaistus ir visokius priedus į mėsą, kurią mes valgom.
Šių laikų stambios ūkininkaujančios bendrovės kelia pavojų žmonių ir gyvulių sveikatai. Tačiau čia niekas nieko nemato, todėl, kad čia yra pagrindiniai bėgiai, kuriais važiuoja mūsų pasaulio karaliai, o visokie svirpliai tegul būna aptariami ir valgomi varguolių.
Taip, kad plėskit savo žinias apie tai ką dedat į burną, už ką balsuojat ir niekada nepradėkit spręsti problemų nuo antro galo.
Reikėtų suprasti tik vieną dalyką, kad gyvename chemijos ir pelno siekiančių lobistų amžiuje, tačiau kiek kąsnių viso to pajėgsi suvalgyti per savo gyvenimą – spręsi tik tu pats.
Pirmą kartą šis tekstas buvo paskelbtas jo autoriaus asmeninėje =AZULFH-zJpmWpmWpbvI99Q-9bJMpPmXiBT-DKdU5EbXFuIMqCZ8XOsIzOJetbQMPsNf0CWvDEfK_9vU7AA5Jfet3_QCu4QpKZyPBaxWkkMN8FYPLJIqJt9yteQ53xmhZDaDDb0vSK8FjCau2-BOowf-iyAy8kEW0g7CsFQWpwTLSzQ” target=”_blank”]Facebook paskyroje.