Kaime išmokė taip ruošti upinę žuvį, man tai atradimas, visiems rekomenduoju šį receptą, be reikalo anksčiau taip negaminau

Receptai guru

1,5 kg karpio reikia išdarinėti. Nupjauname galvą, išvalome vidurius ir supjaustome maždaug 3 cm storio gabaliukais.

Ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Beriame ten 1/3 arbatinio šaukštelio druskos.

Apkepame žuvį ant vidutinės ugnies 10 min.

blank

Sūdome žuvį iš viršaus 1/3 arbatinio šaukštelio druskos, apverčiame, gaminame dar 10 min.

1 didelį svogūną pjaustome pusžiedžiais ir dedame ant žuvies.

blank

Uždengiame dangčiu ir ruošiame 5 min ant didelės ugnies. Po to užpilame žuvį pienu, palikdami 0,5 cm paviršiuje.

Ant viršaus beriame 1/3 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų. Be to, gamindami maistą, nepamirškite įdėti žiupsnelio meilės.

Iškart po to aptepame žuvies viršų 200 ml grietinės ir reikia tik patroškinti po dangčiu dar 5 min.

blank

Gero apetito!

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt