Tai yra tradiciniai kaimiški bulviniai vėdarai. Jie tapo mano pačiu mėgstamiausiu receptu. 🙂 Rekomenduoju pasigaminti!
Ingredientai
- bulvių: 2 kilogramų
- žarnų: 1 kilogramo
- pieno: 500 mililitrų
- lašinukų: gabaliuko
- svogūnų: 2
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mėgstamų prieskonių (nėra būtina)
Padažui:
- lašinių: gabaliuko
- svogūnų: 2
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mėgstamų prieskonių
- sultinys
- grietinė
- miltai
Recepto paruošimas
- Iš pradžių nuskustas bulves nuplaukite bei sutarkuokite bulvių tarka. Pakepinkite spirgučius su svogūnu keptuvėje, prikaistuvyje užvirinkite pieną.
- Šiuos ingredientus supilkite į bulvių tarkę. Į Tarkę įdėkite druskos, pipirų ir bulvių prieskonių (galite dėti ir kitus mėgstamus prieskonius).
- Tuomet gerai išmaišykite bei masę sukrėskite į kiaulių žarnas (kiškite tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadykite (kad išeitų oras bei išbėgtų skystis).
- Tada sudėkite į kepimo skardą, ją prieš tai patepkite riebalais, ir dėkite į orkaitę pusvalandžiui visu orkaitės pajėgumu, paskui kaitrą pamažinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Išvis kepkite maždaug 90 minučių.
- Padažui pakepinkite spirgučių su svogūnu, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, kai jie apkeps – įpilkite pusantros stiklinės sultinio (aš jį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų.
- Tuomet gerai išmaišykite bei dar porą minučių pakepinkite, kad sutirštėtų.
- Patiekite iškeptus vėdarus su pasiruoštu padažiuku.
Skanaukite! Taip pat labai gardu valgyti ir su grietine!