Kaimynė man davė nuostabios sriubos receptą. Aš ją gaminu tris kartus per savaitę ir negaliu jos atsivalgyti.

Receptai guru

Jautienos sriuba yra sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti bet kokių pietų pagrindas. Jautiena yra baltymų, geležies, cinko ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Joje taip pat yra kolageno, kuris verdant virsta želatina ir padaro sultinį sotesnį ir maistingesnį.

Yra daugybė jautienos sriubų receptų. Jie gali būti paprasti ir greitai paruošiami arba reikalauti daugiau laiko ir pastangų.

Priklausomai nuo recepto, į jautienos sriubą galima dėti daržovių, grūdų, makaronų ar ankštinių daržovių. Tai leidžia paįvairinti patiekalo skonį ir padaryti jį įdomesnį.

Sudedamosios dalys:

  • morkos – 2 vnt;
  • svogūnai – 2 vnt;
  • pipirų žirneliai – 10 vnt;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • vandens – 1,5 litro;
  • malta jautiena – 450 g;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • pomidorų pasta – 3 valg;
  • bulvės – 2 vnt;
  • druskos – šaukštelis.

Sriubos su jautiena paruošimas:

Į puodą su vandeniu įdėkite po 1 morką ir svogūną. Ten pat supilkite pipirų žirnelius, lauro lapą, virkite 20 minučių.

Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Sutarkuokite morkas, sudėkite į svogūnus, ingredientus sumaišykite.

Į keptuvėje esančias daržoves sudėkite svogūną, pasūdykite ir kartu pakepinkite. Į mėsą ir daržoves įspauskite per presą česnako skilteles, sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir 10 min. troškinkite mišinį.

Tuo metu nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais. Iš daržovių sultinio išskobkite svogūną, morkas, lauro lapus.

Į sultinį sudėkite kepsnį ir bulves, virkite, kol bulvės bus paruoštos.

Kaimynė man davė nuostabios sriubos receptą. Aš ją gaminu tris kartus per savaitę ir negaliu jos atsivalgyti.

Išvirus sriubai, susmulkinkite krapus, įberkite jų į sriubą. Tai paprasta, bet skani sriuba su malta jautiena.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt