Kaip kepti bet kokią žuvį: nepersūri, nesudegusi, su traškia plutele

Kaip kepti bet kokią žuvį: nepersūri, nesudegusi, su traškia plutele Receptai

Atrodytų, kad nėra nieko lengviau nei kepti žuvį: nėra tiek problemų, kiek verdant mėsą, ir tam reikia mažiau laiko. Tačiau net ir patyrusios namų šeimininkės susiduria su tuo, kad žuvis pasirodo nepakankamai iškepusi, prilimpa prie keptuvės, tampa per sausa.

Mielai su jumis pasidalinsime keletu gudrybių, kurias naudojame, kepant upių ir jūrų žuvis. Galbūt jūs esate susipažinę su kai kuriais iš jų, o jei turite savo pasiūlymų, būtinai parašykite juos komentaruose!

Kaip kepti žuvį

1.Pirmiausia išvalykite skerdeną nuo vidurių, nupjaukite galvą, gerai nuplaukite mėsą. Dideles žuvis padalinkite porcijomis, svarbu, kad jos nebūtų per storos, kitaip patiekalas bus pusiau iškepęs.

2.Skerdeną ar gabaliukus pasūdykite 30 minučių prieš kepdami: druska turi gerai įsigerti. Žuvis gali būti pagardinama imbieru, juodaisiais pipirais, ciberžole, šafranu, taip pat tinka kmynai, čiobreliai, kardamonas.

3.Žuvį būtinai apvoliokite miltuose. Norėdami sutaupyti laiko ir išlaikyti savo virtuvės švarą, galite įdėti šiek tiek miltų į maisto laikymo dėžutę ar maišelį (nors dėžutę lengviau išplauti indaplovėje), tada įdėkite žuvies gabalėlius ir purtykite, kol žuvis tolygiai pasidengs miltais.

4.Prieš dedant žuvį į keptuvę, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi, kitaip žuvis neiškeps arba prilips. Naudokite daug augalinio aliejaus, mažiausiai 4 šaukštus vidutinio dydžio keptuvei.

5.Niekada neuždenkite keptuvės dangčiu, nes žuvis bus troškinta.

Kepta menkė kaliningradietiškai

Siūlome praktiškai pritaikyti minėtus patarimus ir keptuvėje iškepti įdarytą menkę pagal kaliningradiečių receptą. Žuvis yra traški ir tuo pačiu sultinga. Idealiai tinka vakarienei su bulvių koše!

Ingredientai:

  • 0,5 kg menkės filė
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 4 valg. š. miltų
  • 6 valg. š. duonos trupinių
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3–5 valg. š. augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite 1 valg. š. aliejaus, kol šie taps skaidrūs.
2. Menkės filė padalykite per pusę. Ant vienos uždėkite šiek tiek svogūno, tada uždenkite kita.
3. Laikydami puseles, kad įdaras neiškristų, pavoliokite žuvį miltuose, tada įmerkite į išplaktą kiaušinį, tada į duonos trupinius.
4. Kepkite menkės kepsnelius likusiame aliejuje, iš abiejų pusių pakepkite po 5–7 minutes. Viskas – skanaus!

Norėdami paruošti skanią žuvį, pasirinkite šviežią žuvį, atkreipkite dėmesį į šaldytos žuvies galiojimo laiką, taip pat kitus išorinius kokybiško produkto požymius. Nepamirškite pasidalinti naudingu straipsniu su draugais!

Reklama