Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.

Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius. Receptai

Atvirai sakant, pats nesugalvojau šio recepto, tačiau išbandęs supratau, kad koldūnų skaniau neparagavau. Ir mano vyras sutiko su manimi! Dabar šis receptas yra mano mėgstamiausias!

Sveiki, mano mielieji!

Irina yra su tavimi, kaip visada, ir aš labai džiaugiuosi galėdamas pasveikinti tave mano kanale.

Žinoma, daug kas priklauso nuo tešlos, žemiau bus paliktas receptas, kaip gaminti tešlą koldūnams. Bet aš manau, kad kiekviena šeimininkė turi savo prekės ženklą, jūs galite tai paimti.

  • Svogūną supjaustau dideliais gabalėliais ir kepu įkaitintoje keptuvėje, kol jis šiek tiek karamelizuosis. Rupaus pjaustymo dėka svogūnas bus traškus iš viršaus ir labai sultingas iš vidaus.
Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

 

  • Kol kepa svogūnas, mėsą susmulkinu. Dėl koldūnų šįkart paėmiau tris mėsas. Šį kartą naudojau briedžių mėsą, ją galima pakeisti jautiena, kuri yra sausesnė. Pasiėmiau ir vištienos, kiaulienos. Geriau paimti riebesnę kiaulienos mėsą, jei mėsa sausa, tada įpilkite lašinių. Sumaišius kelių rūšių mėsą, įrodyta, kad malta mėsa pasirodo daug skanesnė. Viską susmulkinu mėsmalėje.
Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

Gautą faršą gerai išmaišau ir padalinu į maždaug dvi dalis. Vieną pusę vėl sutrinu kartu su pakepintais svogūnais, tada viską sumaišau ir vėl minkau.

  • Įberiu druskos pagal skonį ir maltų pipirų.
Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi
  • Sušalusį sviestą patepu smulkia tarka ir viską greitai išmaišau. Tada įpilu šalto vandens ir šiek tiek duonos trupinių. Dar kartą išmaišius faršą, kol jis visiškai sugers vandenį, įdėjau į šaldytuvą.
Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

Jam reikia šiek tiek pailsėti ir pasimarinuoti, pamirkyti prieskoniuose.

Kol mėsa vėsta, paruošiu tešlą.

Už 800 gramų miltų imu 1 kiaušinį, 1 arbatinį šaukštelį druskos, 2–3 šaukštus augalinio aliejaus ir 400 ml verdančio vandens. Miltus sumaišau su druska, kiaušiniu, sviestu ir užpilu verdančiu vandeniu. Švelniai, kad nesudegtumėte, sumaišau tešlą, kai tik ji šiek tiek atvėsta, minkau, kol nustos prilipti prie rankų ir paviršiaus.

Uždenkite plastikine plėvele arba dubeniu ir palikite 30 minučių. Po 30 minučių užminkykite tešlą ir palikite 30 minučių. Po valandos tešla paruošta. Tai labai patogu naudoti. Nelimpa, gerai išsitempia. Kočiojant nereikia dėti miltų. Šaldant koldūnus, jis nesutrūkinėja. Verdamas jis neužverda. Puiki tešla!

Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

Belieka pasigaminti koldūnus ir juos išvirti.Nėra jokių paslapčių, lipdau ir verdu kaip milijonai namų šeimininkių.

Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

Ką paskutinio noriu pasakyti? Šis receptas man labai patiko. Kepti svogūnai ir sviestas padarė triuką. Koldūnai yra kvapnūs, juose malta mėsa yra labai sultinga ir ne monolitinė, švelni. Užšaldžius, skonis nepakito, juk kepti svogūnai geriau toleruoja užšalimą.

Kaip koldūnus padaryti skanesnius ir sultingesnius.  Receptas, po kurio kiti nereikalingi

Maltos mėsos ingredientai:

500 gramų jautienos;

300 gramų vištienos filė;

500 gramų riebios kiaulienos;

400 gramų svogūnų;

20 gramų druskos;

1 šaukštas maltų juodųjų pipirų

100 gramų sviesto;

2 šaukštų duonos trupinių;

100 ml šalto vandens

Išbandykite ir gaminsite pagal šį receptą, esu tikra, kad jums taip pat patiks.

Aš kepiau mėsą orkaitėje (prancūzų kalba, mano versija).

Reklama