Kaip paprastus vištienos kumpelius paversti tikru šašlyku keptuvėje: marinuojame, o paskui kepame su svogūnais

Receptai

Paprasti vištienos kumpeliai gali tapti patiekalu, kuris skoniu niekuo nenusileis šašlykams. Maloniausia, kad mums nereikės važiuoti į sodybą ir kurti kepsninės: mes viską padarysime virtuvinėje keptuvėje.

Stulbinančio skonio garantas slypi 2 paruošimo žingsniuose. Iš pradžių mes užmarinuosime vištieną, o paskui iškepsime ją gausiai pridėję svogūnų ir išrūkysime.

Mūsų ingredientai 3 didelių kumpelių marinavimui:
– 2 svogūnai
– 2 arbatiniai šaukšteliai chmeli suneli
– truputis vyno acto
– žiupsnis cukraus
– druska ir pipirai pagal skonį

blank

Gaminimui naudojame 2 svogūnus, o dūmo skonio pridėsime anglimis ir skiedromis rūkymui.

blankblank

Iš pradžių marinuojame. Kumpeliuose darome įpjovas ir gausiai apiberiame sausais prieskoniais.

Kapojame svogūną, beriame druską, dedame į jį vištieną ir spaudžiame.

Marinuojame 2 valandas, bet galima palikti ir ilgiau.

blankblank

Pereiname prie kepimo. Iš pradžių apkepame kumpelius kol apskrus ant didelės ugnies.

blankblank

Paskui dedame svogūnus iš marinato ir permaišome su kumpeliais. Dabar ugnį jau sumažiname, uždengiame dangčiu ir ruošiame apie 30 min.

blankblank

Paskutinis štrichas – rūkymas. Mums reikia karštų anglių ir skiedrų.

blankblank

Į centrą dedame foliją, ant jos dedame įkaitintas anglis, o ant anglių beriame skiedras. Uždengiame dangčiu ir paliekame dar 10 min.

blankblank

Gausis vištiena, niekuo nenusileidžianti šašlyko iš kepsninės skoniui.

blankblank

Paruošimo gudrybės:
Svogūnus iš keptuvės galima naudoti kaip garnyrą. Jie geri ir paprastai, ir pridėjus adžikos ar žalumynų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt