Kaip paruošti karką, kad visi apsilaižytų pirštelius

Kaip paruošti karką, kad visi apsilaižytų pirštelius Receptai

Kas gali būti skaniau už karką? Pradėkime nuo to, kad norint pasimėgauti karka, žaliavų reikia ieškoti tam tikrose vietose.

Tad devintą ryto aš jau turguje. Kuriame, nesakysiu, nes kaip žvejys neišduoda žuvingų vietų, taip ir aš „mėsingų“.

Karką išsirinkti lengva, jei kažką išmanai apie mėsą, jei ne – pakibsi ant gražiai besišypsančių ir čiulbančių pardavėjų kabliukų ir nusipirksi eilinio mutanto, užauginto per 3 mėnesius, mėsą, o iškepęs kažkokį nesusipratimą dėl nenusisekusio kepimo kaltinsi kepsninės gamintojus.

Tad jei išmanai, nusiperki tinkamą mėsą, tada leki namo ir pradedi ruoštis fiestai.

Kol kaista kepsninė, į katilą sudedu 2 kg kapotos karkos, per pusę perpjautas svogūnų galvas, česnakus (jų nepagailėkite), lauro lapų, kvapniųjų ir juodųjų pipirų.

Ir druskos mesteliu nepagailėdamas. O tada supilu keturis butelius šviesaus ar kvietinio alaus, kad apsemtų karkos gabalus. Jokio vandens, gaminate sau, tad pilkite vien alų.

Kai kepsninė įkaista iki 150 C, dedu katilą ir užvožiu. Laukti teks visas 3 val., o gal net ir 3,5. Kai karka gerai suverda, mėsgalius iš puodo dedu ant grotelių ir apkepu. Ši procedūra trumpesnė – per 30 min. karkos gabalai apkepa, apskrunda.

Dėl geresnio skonio ir kvapo į kepsninę beriu vyšnios medžio drožlių.

Taip pasigaminti karką galima ir namuose, ne kepsninėje.

Sudėkite karką į puodą, supilkite alų ir prieskonius ir virkite 2,5 valandos virš labai silpnos ugnies.

Kai išverda, dėkite į skardą ir 30 min. pakepkite 200 C orkaitėje. Prie karkos tiks padažas iš trintų šviežių pomidorų, česnakų, krapų, svogūnų laiškų, pipirų, druskos, grietinėlės.

Ingredientai:

1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
4 vištienos kumpeliai
1-2 svogūno galvos
1 morka
1-2 skiltelės česnako
1 a.š. adžigos
2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
30 g sviesto
Druskos pagal skonį

Gaminimas pažingsniui
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje

Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite

Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą.

Įdėkite į šaldytuvą.

Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).

Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.

Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.

Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais.

Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.

Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą.

Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Dabar kopūstų nekepu, netroškinu.

Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.

Reklama