„Kaip pasiruošti marinuotų burokų sriuba žiemai“

Na ką, ruošiam atsargas… Šįkart – marinuota burokų sriuba. Receptą bandau pirmą kartą, bet, manau, tikrai ne paskutinį. Reikia pasiruošti atsargų savo vyrukams, kad prireikus sugebėtų ir patys ką nors išsivirti. Su barščiais juk paprasta: užverdi vandenį, dedi kelias supjaustytas bulves, keletą mėsos kukulių ir stiklainį paruoštos sriubos. Pavirini – ir į lėkštę. Šaukštas grietinės, kas mėgsta. O jei dar kas nors turėtų skilandžio gabaliuką… Vien nuo minties seilės tįsta!

Receptu pasidalijo Renata iš Alytaus. Manau, nesupyks, jei įdėsiu jį ir į savo blogą – tikrai ne vienai palengvins gyvenimą, nes po to barščius išvirs net ir vyrukai.

Reikės:

  • 4 kg burokų (sutarkuotų)

  • 1,5 kg sunokusių pomidorų (nuplikytų ir sumaltų, galima blenderiuoti)

  • 0,5 kg svogūnų (smulkiai supjaustytų)

  • 0,5 kg paprikų (smulkiai pjaustytų arba sutarkuotų burokine tarka)

  • 0,5 kg morkų (sutarkuotų burokine tarka)

  • 100 g česnakų (kuo smulkiau susmulkintų)

  • 400 g aliejaus

  • 200 g acto

  • 80 g druskos

  • 200 g cukraus

Gaminimas (pagal Renatą):
Morkas ir svogūnus patroškinti atskiruose puoduose. Į didelį puodą sudėti burokus ir troškinti, kol suminkštės. Tuomet sukrėsti svogūnus, morkas ir žalias paprikas, užvirus dar patroškinti 5–7 minutes. Sudėti pomidorus, dar kiek patroškinti. Pabaigoje berti druską, cukrų, supilti actą. Užvirus dar kelias minutes pavirti ir sudėti į stiklainius, užsukti metaliniais dangteliais.

Kaip dariau aš:
Paprikas pjausčiau, o ne tarkavau. Įdėjau kelis lauro lapus, juodųjų bei kvepiančių pipirų. Acto pyliau mažiau – 150 g, nes rūgštį vartojame minimaliai dėl skrandžio bėdų.

Troškinimo eiga tokia: į troškintuvą supyliau aliejų, įkaitinau, sudėjau svogūnus, apkepinau. Į dar neperkepusius svogūnus dėjau morkas, pakepinau, kad suminkštėtų. Tada sudėjau pomidorus – kai jie pradėjo tirpti, viską supyliau į burokus. Įdėjau česnakus, paprikas, patroškinau kelias minutes (kol burokai suminkštėjo). Tada subėriau prieskonius, cukrų, druską. Maišiau ir kaitinau dar apie 5 minutes, kad neprisviltų. Pabaigoje supyliau actą, pakaitinau dar porą minučių ir sudėjau į stiklainius.

Ačiū Renatai už nuostabų receptą!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt