Kaip užraugti agurkus plastikiniame butelyje

Receptai

Jums prireiks:

  • agurkų
  • česnako
  • druskos
  • saliero
  • krienų lapų
  • vyšnios, ąžuolo ar serbentų lapų
  • lauro lapų, krapų
  • aštriųjų pipirų
  • pipirų žirnelių
  • vandens
  • plastikinių butelių

Agurkus gerai nuplauti ir užpilti šaltu vandeniu 3-4 val. Sūrymui imame kilogramą druskos 10 l
vandens. Druska dedama į šaltą vandenį ir maišoma, kol pilnai ištirps.

Pereiname prie iš anksto išplautų butelių užpildymo. Į patį dugną dedami smulkiai pjaustyti
česnakai, pipirai, beriami prieskoniai. Visa tai uždengiama lapais – jie užkirs kelią mažų
gabalėlių išbyrėjimui nupilant pirmąjį sūrymą.

Po to į butelį dedami agurkai, pakaitomis su vyšnios ar serbento lapeliais.

Pripildytas butelis užpilamas sūrymu iki pat kakliuko. Į 5 l butelį tilps apie 3 kg agurkų.

Butelį reikia uždaryti kamšteliu neužsukant ir pastatyti ant kokio nors padėklo – sūrymas gali
tekėti. Agurkai turi rūgti apie 5 dienas, kur jų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.

Po 5 dienų rūgimo sūrymą reikia nupilti ir perplauti agurkus butelyje. Būtina išplauti visas baltas
apnašas. Agurkai jau prisigėrė pakankamai druskos, todėl gerai laikysis.

Pabaigoje agurkai užpilami paprastu šaltu vandeniu iki pat butelio kakliuko.

Liko užsukti kamštelį ir laukti.

Sekančias 5 dienas stebėkite agurkus. Jei butelis truputį pūsis, atsukite kamštelį ir išleiskite
nereikalingas dujas.

Agurkai bus gatavi po mėnesio. Šaltoje vietoje jie išstovės visą žiemą. Agurkėliai išeina skanūs
ir traškūs, kaip iš bačkos.

 

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!