Kartvelai sako, kad tai skaniausias padažas šašlykams. Ir jie taip sako ne veltui! Jie absoliučiai teisūs!

Receptai guru

Šis padažas tiesiog puikus, jis idealus šašlykams ir bet kokiai mėsai.

Padažo paruošimui imu 200 g pomidorų pastos ir dedu ją į tinkamą dubenį. Čia svarbiausia kokybiška pomidorų pasta! Reikia rinktis kokybišką pastą be priedų.

Beriu į pastą 1 valgomąjį šaukštą cukraus.

Toliau pilu 1 arbatinį šaukštelį acto ir 400 ml vanduo.

blank

blank

Aš naudoju vynuogių, bet tiks ir paprastas maistinis.

blank

Paskui imu 2 česnako skilteles ir smulkiai jas supjaustau.

blank

Beriu į česnaką 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kruopščiai sutrinu druską su česnaku, taip padažas gaunasi kelis kartus aromatingesnis. Jei nėra grūstuvės, česnaką su druska galima sutrinti peiliu ant pjaustymo lentelės.

blank

Toliau į česnaką beriu 1 arbatinį šaukštelį chmeli-suneli, be jo niekaip, šiame prieskonyje yra ypatingų pagardų, kurie padažui suteikia ypatingą skonį. Ir kad sėkmė būtų garantuota, chmeli-suneli irgi reikia pirkti aukštos kokybės!

blank

Paskui į grūstuvę beriu 1 arbatinį šaukštelį adžikos arba galima rinktis įprastus aštriuosius raudonuosius pipirus. Ir žinoma, šį ingredientą reikia varijuoti pagal savo skonį. Galima dėti daugiau, o galima ir išvis nedėti. Skonio reikalas.

blank

Toliau aš imu 2 pundelius šviežios kalendros, smulkiai ją supjaustau ir dedu į grūstuvę. Ir dar kartą viską kruopščiai sutrinu.

blank

Paskui dedu kvapnų mišinį į padažą ir permaišau. Šiame etape padažas gatavas. Tačiau jei sacebeli padažą ruošiu karštiems šašlykams, dedu dar vieną ingredientą, kuris daro jį dar skanesniu!

blank

Šis ingredientas – vienas nedidelis svogūnas. Supjaustau jį labai smulkiai ir dedu į padažą.

blank

Viską kruopščiai permaišau ir paruošta!

blank

Jei yra laiko, geriau padažą palikti šaldytuve mažiausiai 2 val.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt