Kiauliena dar niekada nebuvo tokia minkšta ir sultinga. Vos 4 ingredientai, kurie užtikrins puikų skonį, o mėsa bus labai minkšta. Nuo šiol kepsiu tik taip!
Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite, kad taip iškepta mėsa bus daug sultingesnė!
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos
- 2 svogūnų
- 1 šaukštelio garstyčių
- šiek tiek sojų padažo
- druskos
- juodųjų maltų pipirų
- kepimo maišelio
Pasirinktinai:
- Medaus
- Mėgstamų daržovių
Gaminimo eiga:
Nuplaukite mėsą, nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Tada sumaišykite šiuos mėsos gabalėlius su druska, pipirais, garstyčiomis, sojų padažu.
Gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis gerai pasidengtų prieskoniais.
PATARIMAS:
Nepersistenkite su sojų padažu, kad mėsa nebūtų per kieta.
Dubenį su mėsa uždenkite.
Padėkite į šaldytuvą ir marinuokite 2-3 valandas.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Sudėkite į kepimo maišelį kartu su marinuota mėsa.
Užriškite maišelį ir dantų krapštuku padarykite kelias skylutes.
Įdėkite pripildytą kepimo maišelį ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 200°C temperatūroje apie 1 valandą.
Praėjus šiam laikui, maišelį perpjaukite ir kepkite dar 10-15 minučių.
Tokia kvapni, pikantiška, sultinga ir minkšta mėsa bus puikus pagrindinis patiekalas su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Prie mėsos taip pat galite pridėti didesnių gabalėlių grybų, morkų ar kitų daržovių.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į padažą taip pat galite įdėti šiek tiek medaus, kad mėsa iškeptų su skania plutele.
Linkime gero skonio!
Šaltinis: zinoti.lt