Kepta antis su apelsinais: puikus patiekalas šventėms!

Kepta antis su apelsinais: puikus patiekalas šventėms! Receptai

Antis, kepta su apelsinais, yra labai šventinis ir iškilmingas patiekalas, kurį dažnai žmonės gamina per Kalėdas ar Naujuosius metus. Šeimininkė pagamina patiekalą, o šeimininkas jį supjausto ir įdeda svečiams į lėkštę.

Antis, kepta su apelsinais, yra puiki Naujųjų metų stalo puošmena. Svečiai tikrai liks patenkinti tokiu skanėstu, prisotintu citrusinių vaisių aromatu ir skoniu. Receptas žavi savo paprastumu – nereikia jokių specialių kulinarinių įgūdžių, tiesiog skirkite patiekalui šiek tiek laiko ir dėmesio, patikėkite, pagaminsite jį itin skaniai!

Ingredientai 7-9 porcijoms:

  • Antis (sverianti apie 2 kg) – 1 vnt.
  • Apelsinai – 3 vnt.
  • Salierai  – 2-4 vnt.
  • Citrina – 1 vnt.
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Prieskoniai – pagal skonį (šalavijas, Provanso žolelės, rozmarinas)
  • Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Saldus vynas – 2 valgomieji šaukštai
  • Medus – 2 valgomieji šaukštai.

antis

Gaminimas:

Jei antis nėra išdarinėta, tuomet sutvarkykite ją. Nukirpkite anties sparnų galiukus, uodegą, nupjaukite riebalų ir odos perteklių.

Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos ir vieno apelsino sultis, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir prieskonius.

antis

Antį įdėkite į paruoštą marinatą ir padėkite į šaldytuvą 1–6 valandoms (kuo ilgiau ji marinuojasi, tuo ryškiau bus jaučiamas citrinos ir apelsino skonis).

Tuomet supjaustykite vieną apelsiną į keturias dalis.

antis

Išimkite marinuotą antį, įdėkite į ją saliero stiebus ir apelsino skilteles. Antį įdėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

Dėkite antį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite ją apie 2 valandas.

antis

Kol kepa antis, paruoškite padažą. Sumaišykite vieno apelsino sultis, medų ir vyną.

Skystą padažą supilkite į nedidelį puodą, užvirkite ir virkite tol, kol jis taps sirupo konsistencijos.

antis

Kai padažas bus norimos konsistencijos, nukelkite jį nuo ugnies.

Išimkite iš orkaitės paruoštą antį, išimkite iš jos vidaus salierą ir apelsiną, užpilkite karštą padažą ant anties viršaus ir viskas, patiekalas paruoštas!

antis

Geriausiai patiekti antį su šviežiais apelsinais ir ryžiais. Skanaus!

Vaizdo įrašas:

Reklama