Kepta skumbrė su česnaku ir citrina. Prie jos net nereikės garnyro

Kepta skumbrė su česnaku ir citrina. Prie jos net nereikės garnyro Receptai

Skumbrė yra kepama, sūdoma ir marinuojama, rūkoma ar kepama ant grotelių. Skumbrės gaminimo būdų yra dešimtys, jei ne šimtai. Skumbrė vadinama nebrangiu omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu, ji yra skani žuvis, turinti visas galimybes tapti jūsų firminiu patiekalu.

Štai kodėl mūsų redakcija negali nepasidalinti receptu, kuris jau papirko visą mūsų komandą. Skumbrė, kepta folijoje su originaliu įdaru – ir puota garantuota!

Jums reikės:

  • Skumbrės 2 vnt.
  • Žalumynų saujos
  • Česnakų 2 skiltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Citrinos 1/2 vnt.
  • Citrinos sulčių 1-2 šaukštų
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

skumbrė

Gaminimas:

Pašalinkite pelekus, galvą, juodą plėvelę ir visus skumbrės vidaus organus. Nuplaukite žuvį, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Įtrinkite ją pipirais ir druska. Paimkite pusę citrinos ir supjaustykite ją plonais griežinėliais, kurių kiekvieną reikia perpjauti pusiau.

Susmulkinkite žoleles. Supjaustykite česnako skilteles smulkiais gabalėliais. Sudėkite ingredientus nuo pjaustymo lentos į indą.

Sumaišykite žoleles ir česnaką su citrinos sultimis ir saulėgrąžų aliejumi. Kruopščiai viską sumaišykite.

Įdarykite žuvį paruoštu įdaru. Žuvies paviršiuje padarykite keletą negilių įpjovų. Į jas įstatykite citrinos griežinėlius.

Paimkite kepimo skardą. Įtieskite foliją. Padėkite žuvį ant kepimo skardos ir uždenkite kitu folijos lakštu. Įjunkite orkaitę. Nustatykite 180 ° C temperatūrą. Kepkite žuvį 25 minutes. Praėjus nurodytam laikui, nuimkite foliją nuo žuvies ir kepkite toliau, kol apskrus.

skumbrė
Šio patiekalo privalumas yra tas, kad jis net ir šaltas išlieka skanus. Pasirinkite mėgstamą garnyrą ir patiekite gardžią žuvį kaip šventinį patiekalą, arba tiesiog pamaloninkite savo šeimą darbo dienos vakare. Dėkingumui nebus ribos.

Reklama