Keptas camembert sūris su šonine

Receptai guru

Autorius apie receptą
Orkaitėje iškeptas pelėsinis kamambero (camembert) sūris, ko gero, būtų vienas iš nekasdienių užkandžių čempionato lyderių, kuris yra vertas visų pačių didžiausių pagyrų. O jeigu esate jį kepę jau ne vieną kartą, gal atėjo pats laikas receptą dar kiek patobulinti ir panaudoti šoninę? Patikėkite manimi, tobulas užkandis bus garantuotas. 😉
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje camembert galite naudoti brie sūrį, kuris taip pat yra minkštas baltasis pelėsinis sūris ir puikiai tiks kepti orkaitėje.
  • Rūkytą šoninę galima keisti plonomis vytintos kiaulienos arba net jautienos juostelėmis.
  • Jei norite švelnesnio skonio, česnaką galima pakeisti trupučiu svogūnų miltelių arba šalotais.
  • Rudo cukraus alternatyva gali būti medus arba klevų sirupas, kurie suteiks subtilaus saldumo.
  • Pipirus galima papildyti ar keisti maltomis rausvosiomis pipirų uogomis dėl įdomesnio aromato.
  • Džiovintus čiobrelius galima keisti rozmarinu arba raudonėliu, kurie taip pat dera su sūriais.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Sūrį prieš kepant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių, kad jis vienodžiau iškeptų ir viduje tolygiai išsilydytų.
  • Šoninės juosteles geriausia dėti glaudžiai viena prie kitos, kad kepant sūris neišbėgtų pro tarpus.
  • Jei norite dar traškesnės plutelės, paskutinėmis kepimo minutėmis galite įjungti grilio (viršutinio kaitinimo) funkciją.
  • Patiekite su paskrudinta duona, trapučiais arba šviežiomis daržovėmis, kurios puikiai subalansuos riebumą.
  • Sūrio vidų galite dar pagardinti lašeliu balzaminio acto arba spanguolių padažu, kad skonio paletė būtų dar turtingesnė.

Ingredientai

    • kamambero (camembert) sūriai: 1 (100 gramų)
    • rūkytos šoninės juostelės: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • čiobrelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių camembert sūrį pabarstykite pipirais ir čiobreliu, taip pat įtrinkite susmulkintu česnaku.
  2. 2. Tada apvyniokite rūkytos šoninės juostelėmis.
  3. 3. Tuomet dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  4. 4. Po to pabarstykite rudu cukrumi ir dar pakepkite 5 minutes.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!

Keptas camembert sūris su šonine

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt