Orkaitėje iškeptas pelėsinis kamambero (camembert) sūris, ko gero, būtų vienas iš nekasdienių užkandžių čempionato lyderių, kuris yra vertas visų pačių didžiausių pagyrų. O jeigu esate jį kepę jau ne vieną kartą, gal atėjo pats laikas receptą dar kiek patobulinti ir panaudoti šoninę? Patikėkite manimi, tobulas užkandis bus garantuotas. 😉
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje camembert galite naudoti brie sūrį, kuris taip pat yra minkštas baltasis pelėsinis sūris ir puikiai tiks kepti orkaitėje.
- Rūkytą šoninę galima keisti plonomis vytintos kiaulienos arba net jautienos juostelėmis.
- Jei norite švelnesnio skonio, česnaką galima pakeisti trupučiu svogūnų miltelių arba šalotais.
- Rudo cukraus alternatyva gali būti medus arba klevų sirupas, kurie suteiks subtilaus saldumo.
- Pipirus galima papildyti ar keisti maltomis rausvosiomis pipirų uogomis dėl įdomesnio aromato.
- Džiovintus čiobrelius galima keisti rozmarinu arba raudonėliu, kurie taip pat dera su sūriais.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Sūrį prieš kepant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių, kad jis vienodžiau iškeptų ir viduje tolygiai išsilydytų.
- Šoninės juosteles geriausia dėti glaudžiai viena prie kitos, kad kepant sūris neišbėgtų pro tarpus.
- Jei norite dar traškesnės plutelės, paskutinėmis kepimo minutėmis galite įjungti grilio (viršutinio kaitinimo) funkciją.
- Patiekite su paskrudinta duona, trapučiais arba šviežiomis daržovėmis, kurios puikiai subalansuos riebumą.
- Sūrio vidų galite dar pagardinti lašeliu balzaminio acto arba spanguolių padažu, kad skonio paletė būtų dar turtingesnė.
Ingredientai
- kamambero (camembert) sūriai: 1 (100 gramų)
- rūkytos šoninės juostelės: 100 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirai
- čiobrelis
- 1. Iš pradžių camembert sūrį pabarstykite pipirais ir čiobreliu, taip pat įtrinkite susmulkintu česnaku.
- 2. Tada apvyniokite rūkytos šoninės juostelėmis.
- 3. Tuomet dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
- 4. Po to pabarstykite rudu cukrumi ir dar pakepkite 5 minutes.
- 5. Patiekite ir skanaukite!
Recepto paruošimas