Keptas lavašas su sūriu: skanus skanėstas per 10 minučių iš nieko

Keptas lavašas su sūriu: skanus skanėstas per 10 minučių iš nieko Receptai

Virti keptus suktinukus iš plono armėnų lavašo. Kaip įdarą naudojame trijų rūšių sūrį ir žoleles. Kad pita duona būtų minkštesnė, kiekvieną egzempliorių pamirkykite kiaušinyje. Suktinukai yra skanūs ir labai sultingi, greitai paruošiami ir puikiai tinka pusryčiams ar gausiam užkandžiui .

Suktinukai patiekiami ant stalo iškart po virimo, tai įmanoma kartu su padažu.

Reikalingi ingredientai

  • 1 plona pitos duona
  • 50 g mocarelos sūrio (minkštas)
  • 100 g kietojo sūrio
  • 100 g čederio sūrio
  • 1 vištienos kiaušinis
  • 15 g šviežių petražolių
  • 2 šaukštai daržovių aliejus
  • prieskonių

Kaip per 10 minučių išvirti keptą pitos duoną su sūriu

  1. Paruoškite maistą pagal sąrašą. Pasirinkite lavašą minkštą, be plyšusių vietų.
  2. Plona pitos duona turi būti išdėstyta ant darbinio paviršiaus, supjaustyta į 6 tokio paties dydžio stačiakampius.
  3. Paruoškite sūrio įdarą atskirai. Sumalkite visas tris sūrio rūšis, sujunkite juos į vieną indą.
  4. Nuplaukite petražoles, išdžiovinkite, smulkiai supjaustykite, pridėkite prie sūrio.
  5. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais ir išmaišykite.
  6. Kiaušinį sulaužykite į lėkštę, šakute susmulkinkite iki vientisos masės.
  7. Stačiakampius lavašo lakštus paguldykite ant lentos, išlyginkite. Vienoje pita duonos pusėje išdėliokite 2 šaukštus. l. sūrio įdaras.
  8. Apvyniokite lakštų šonus, pitos duoną su įdaru sandariai suvyniokite į ritinį. Formuokite kitas instancijas tokiu pačiu būdu.
  9. Kiekvieną gabalėlį panardinkite į kiaušinių mišinį iš visų pusių.
  10. Lygiagrečiai pašildykite keptuvę, įpilkite aliejaus. Įdėkite ruošinius į įkaitintą alyvą.
  11. Kepkite juos iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol pagels.

Iš keptuvės paguldykite lazdeles ant servetėlės, kad atsikratytumėte perteklinio aliejaus. Patiekite šiaudelius šiltus. Padaryta!

Reklama