Kiaušinių ir mėsos vyniotinis puikus užkandis šventiniam stalui

Kūčios / Kalėdos

Lengvai pagaminamas užkandis šventiniam stalui. Vyniotinis paruošiamas paprastai ir greitai, nereikia pirkti brangių ir rafinuotų produktų. Užkandžių niekada nebūna per daug, todėl dar vienas receptas jūsų arsenale tikrai nebus nereikalingas. Rulonas puikiai tiks šventiniam stalui ar kasdieniniam naudojimui. Vyniotinio įdaras gali būti įvairus, pavyzdžiui, žalumynai su sūriu, grybai su svogūnais ir pan. Vyniotinis yra labai sotus ir maistingas. Kaip matote, paruošti nesunku.

Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai: 5 vnt
  • Majonezas: 250 gramų
  • Sūris: 350 gramų
  • Svogūnai: 1 vnt
  • Kiauliena: 0,5 kilogramo (galite naudoti jautieną maišytą su jautiena)
  • Druska ir pipirai: pagal skonį

1. Sūrį stambiai sutarkuojame, kiaušinius sumaišome su majonezu ir išplakame šluotele. Sumaišykite sūrį su majonezu.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite sūrio-kiaušinių mišinį. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Mes siunčiame masę į orkaitę 15 minučių.

3. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną nulupame ir nuplauname, supjaustome. Mėsą ir svogūnus sumalame mėsmale, dedame druskos ir pipirų.

4. Ant paruoštos kiaušinienės sudėkite faršą ir visiškai aptepkite. Suvyniojame sandarų ritinį ir vėl siunčiame į 180–190 laipsnių orkaitę 40 minučių.

5. Iškepusį vyniotinį šiek tiek atvėsinkite. Tik tada jį galima supjaustyti. Taigi jis išlaikys savo formą ir nesugrius. Skanaus!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt