Kiaušinių skrebučiai su sūrio „kepurėle“: pakeiskite rytinius sumuštinius

Kiaušinių skrebučiai su sūrio „kepurėle“: pakeiskite rytinius sumuštinius Receptai

Kiaušinių skrebučiai su sūriu idealiai tinka pusryčiams ar gausiam užkandžiui, kurį paruošti greitai ir lengvai. Skrebučiai nėra kepami aliejuje keptuvėje, bet kepami orkaitėje, o tai yra neabejotinas pliusas. Orkaitėje skrebučiai pasirodo džiovinti, jei kepsite keptuvėje, jie išeis minkštesni.

Kaip sūrį mes naudojame sūrų suluguni su pikantišku skoniu, tačiau, jei norite, galite pasiimti kitą kietojo sūrio rūšį. Į kiaušinių mišinį būtinai įdėkite žalumynų – krapų, petražolių ar kito pasirinkto. Taip pat galite naudoti mėgstamus prieskonius, puikiai tiks aromatintas raudonėlis ar čiobreliai.

Reikalingi ingredientai

  • Kviečių kepalas supjaustytas – 6-7 griežinėliai
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Krapai – 15 g
  • „Suluguni“ sūris – 150 g
  • Druska pagal skonį

Kaip paruošti kiaušinių skrebučius su sūriu

  1. Įmuškite kiaušinį į gilią lėkštę, pabarstykite druska, gerai sukapokite šakute, gaunant vienalytį mišinį.
  2. Krapus nuplaukite, nukratykite lašus, supjaustykite kuo mažesnius, įmeskite į kiaušinių masę, sumaišykite.
  3. Savo ruožtu pamirkykite kepalo riekeles į gautą kompoziciją, duoną kepdami iš abiejų pusių.
  4. Suluguni sutarkuokite smulkia tarka, iš sūrio drožlių ant duonos riekelių suformuokite skaidres.
  5. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus uždėkite kepalo ruošinius.
  6. Įdėkite juos į orkaitės, įkaitintos iki 180 laipsnių, vidurinę lentyną. Kepkite indą 10-12 minučių, kol pagels.

Skrebučiai yra skanūs, tiek šilti, tiek šalti.

Reklama