Gardi, ypatingų išlaidų ir kulinarinių įgūdžių nereikalaujanti mėsa – Dievo dovana kiekvienai šeimininkei.
Mums jau taip įprasta kepti, skrudinti ir gaminti maistą, kad visiškai pamiršome tradicinį mėsos gaminimo būdą. Kas gali būti geriau už prosciutto, pastrami? Tik vytinta mėsa, kuri kartais naudingesnė ir skanesnė už dešras ir rūkytus gaminius.
Šiandien papasakosime apie paprastą jautienos gaminimo būdą.
Vos per 3 dienas pasirodė labai skanus mažasis pirštelis, labai panašus į itališką brescią. Tik vietoj vyno naudosime kitą ingredientą.
Džiovinta jautiena namuose
INGREDIENTAI
1 kg jautienos filė
150 ml degtinės / konjako
100 g druskos
100 g cukraus
1 arb. juodieji pipirai
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
PARUOŠIMAS
Mėsą nuplaukite. Pašalinkite visas venas ir riebalus.
Paimkite plastikinį maišelį ir supilkite druską, cukrų, pipirus, degtinę/konjaką ir aliejų. Marinatą gerai išmaišykite.
Dabar padėkite veršieną ir sandariai suriškite maišelį. Suplakite, kad marinatas apgaubtų visą mėsą. Įdėkite pakuotę į šaldytuvą 3 dienoms.
Išimkite mėsą iš šaldytuvo. Svarbu: neskalaukite, tiesiog nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Leiskite šiek tiek išdžiūti ir mėgaukitės skoniu!
Gavosi gerai, labai skani mėsa! Beje, vietoj degtinės galite naudoti konjaką (tik kokybišką). Taigi mėsa bus dar aštresnė ir su lengvu medienos poskoniu. Tiesiog nuostabų skanėstą galima gauti vos per 3 dienas.
Pasidalykite su mumis savo komentaruose trūkčiojimo receptais. Taip pat pasidalinkite šio skanaus patiekalo paruošimo būdu su draugais socialiniuose tinkluose.