Kopūstai, kiaušiniai ir džiūvėsėliai – viskas, ko reikia greitam ir puikiam užkandžiui!

Kopūstai, kiaušiniai ir džiūvėsėliai – viskas, ko reikia greitam ir puikiam užkandžiui! Receptai

Kopūstai gali būti skanūs ne tik salotose! Pateikiame jums kopūstų “šnicelio” receptą! Jie išeina tokie patrauklūs ir traškūs, kad sunku atsispirti ir neimti į burną dar vieno gabalėlio!

Kadangi šiame recepte kopūstai termiškai apdorojami itin trumpai, jie išlaiko beveik visas naudingas savybes. Ši daržovė turi daug vitaminų, skaidulų, mineralinių druskų. Visa tai itin reikalinga mūsų kūnui.

 


Todėl patiekalas yra ne tik sotus, greitas ir pigus, bet ir sveikas.

Sudėtis:

1 maža kopūsto gūžė (iki 1 kg svorio)

3 kiaušiniai

džiūvėsėliai

druska, pipirai pagal skonį


saulėgrąžų aliejus kepimui

Gaminimas:

Pagrindinė kopūstų paruošimo paslaptis yra teisingas supjaustymas.


Negalima visiškai pašalinti koto, nes tada kopūstų lapai tiesiog subyra kepimo metu.


Nupjaukite tik išsikišusią koto dalį, gūžę supjaustykite griežinėliais.


Supjaustytus kopūstus palaikykite sūdytame vandenyje 5 minutes. Gausite šiek tiek kietą kopūstų šnicelį.

Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.


Pamirkykite kiekvieną kopūsto gabalėlį į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir vėl į kiaušinį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

Apkepkite kiekvieną pusę, kol švelniai paruduos.

Šį užkandį puikiai tinka pagardinti žolelėmis ar padažu, pavyzdžiui, grietine su česnaku.

Skanaus!

Reklama