Kopūstų blynelių receptas, kuris papirks visą šeimą: pigus, paprastas ir nepaprastai skanus

Receptai guru

Kopūstų blynai – tai vienas tų patiekalų, kurie nustebina savo universalumu: pigūs, greiti, maistingi ir puikiai tinkantys tiek pietums, tiek vakarienei. Toks receptas ypač pravartus, kai norisi šilto, jaukaus maisto, bet nesinori stovėti virtuvėje valandų valandas. Ir dar geriau – jam nereikia jokių įmantrių produktų.

Ingredientai, kurių prireiks

  • 600 g kopūstų
  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • 1 svogūnas
  • 70 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Augalinis aliejus kepimui

Tai pagrindiniai produktai, kurie greičiausiai jau yra jūsų virtuvėje. Paprasta, bet veiksminga.

Kaip pasigaminti kopūstų blynus: žingsnis po žingsnio

1. Paruoškite kopūstą

Kopūstą supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis – taip jis greičiau suminkštės.Užvirinkite didelį puodą vandens, suberkite kopūstą ir pavirkite 3–5 minutes. Kuo ilgiau virsite, tuo švelnesnė bus tekstūra.

Jeigu nenorite virti, galima paprastesnė versija: užpilkite kopūstą verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių suminkštėti. Po to gerai nuvarvinkite.

2. Pakepinkite svogūną

Kol kopūstas varva, supjaustykite svogūną kubeliais.Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite svogūną ant silpnos ugnies, kol suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Tai suteiks blynams malonų, šiek tiek salstelėjusį aromatą.

3. Sumaišykite tešlą

Dubenyje sumaišykite:

• paruoštą kopūstą,• pakepintą svogūną,• druską,• juoduosius pipirus,• miltus,• kiaušinius.

Masę išmaišykite iki vientisos, tirštos tešlos. Ji neturi būti per skysta – konsistencija primena bulvinių blynų tešlą.

4. Kepkite iki auksinės spalvos

Keptuvėje pakaitinkite aliejų.Šaukštu dėkite tešlą ir lengvai paskleiskite, kad susiformuotų blynai.Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol blynai taps gražiai auksiniai ir lengvai traškūs.

Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers aliejaus perteklių.

Kaip patiekti?

Klasikinis ir nepakeičiamas variantas – su grietine.Tačiau puikiai tiks ir česnakinis padažas, natūralus jogurtas ar net lengvas pomidorų padažas.

Šie blynai tokie minkšti ir kvapnūs, kad dažnai dingsta nuo stalo greičiau, nei spėjate kepti antrą partiją.

Tai vienas tų paprastų receptų, kurį norisi perduoti draugams ir šeimai. Nuoširdus, sotus ir jaukus – kaip tik toks, kokio reikia lietuviškai virtuvei tamsesniais vakarais.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt