Lengvai sūdyta naminė silkė! Greitas ir paprastas receptas

Receptai guru

Sūdyta silkė sausu būdu. Dar vienas tobulas receptas.

INGREDIENTAI:

– Šviežia silkė – 1 vnt.

– Druska – 1 v.š.

– Cukrus – 1 v.š.

– Kalendra – 1/2 a.š.

PATARIMAS! Jei naudojate šaldytą žuvį, atšildykite ją šaldytuve.

Pirmiausia išvaliau žuvį nuo vidaus organų, nukirpau galvą ir uodegą, nulupau odą ir išėmiau kaulus, kad gautųsi filė.

Gerai nuploviau po šaltu tekančiu vandeniu, tada nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Šiame recepte perteklinė drėgmė nereikalinga.

blank

Į dubenį subėriau druską, cukrų ir kalendrą, gerai sumaišiau.

blank

Silkės filė ir ikrus įtryniau prieskoniais iš visų pusių. Sudėjau taip, kaip parodyta nuotraukoje, uždengiau maistine plėvele ir padėjau per naktį į šaldytuvą. Žuvis sūryje pasimarinuoja per 6–8 valandas.

blank

Po to nuploviau druskos perteklių, nusausinau ir supjausčiau gabaliukais. Patiekiau su svogūnais ir kvapniu saulėgrąžų aliejumi. Silkė buvo švelniai sūri ir labai skani.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt