Mano šaldytuve stiklainyje visada yra žirnių, aš jums parodau, kokį „skanumą“ iš jo verdu pietums ir vakarienei

Mano šaldytuve stiklainyje visada yra žirnių, aš jums parodau, kokį „skanumą“ iš jo verdu pietums ir vakarienei Receptai

Draugai, sveikinu visus savo kanale „Skanus“

Šiandien noriu pasidalinti su jumis receptais iš žaliųjų žirnių stiklainyje. Jis dažnai man padeda, kai man reikia ką nors greitai paruošti, todėl šaldytuve jo visada turiu.

Šaltinio „Yandex“ nuotraukos
Šaltinio „Yandex“ nuotraukos

 

1. Salotos su kininiais kopūstais ir žirniais. Greitos ir tuo pat metu labai skanios salotos kiekvienai dienai, kaip priedas prie pietų ar vakarienės. Ir skanaus padažo variantas, kuris tiks prie bet kokių salotų, kur siūloma rengtis su majonezu.

Receptas:

  • Pekino kopūstai -400-500 gr.
  • Žalieji žirniai -1 b.

Padažui:

  • Pienas -50 ml.
  • Augalinis aliejus -100 ml.
  • Druska -1/3 šaukštelio
  • Citrinų sultys -2 arb
  • Česnakas -1 dantis.
  • Prancūziškos garstyčios „Haas“ -1/2 arbat

2. Ryžiai su daržovėmis keptuvėje. Paprastas ir labai skanus garnyras,
tinkantis tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų. Man patinka patiekti jį ant šventinio stalo, nes jis atrodo apetiškas ir, žinoma, svarbiausia, kad jis būtų skanus.

Receptas:

  • Ryžiai -300 gr.
  • Sviestas – pagal skonį
  • Morkos -150 gr.
  • Žalieji žirneliai stiklainyje-150 gr. (arba galima pakeisti šviežiai šaldytu)
  • Druska -1 šaukštelis
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Pagardai plovui – pagal skonį

3. Vištienos sriuba su daržovėmis ir kiaušiniais. Pasirodo, kad jis yra švelnus ir lengvas. Gana paprasta, bet labai skanu, net vaikai ją valgo su dideliu malonumu.

Receptas:

  • Vištiena – 500 gr.
  • Vanduo – 2 litrai.
  • Bulvės – 3 vnt
  • Morkos – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kiaušinis (virtas) – 2 vnt.
  • Žalieji žirniai – 1 skardinė
  • Žalieji pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Druska – 1/2 šaukštelio
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai

4. Kopūstų salotos su kiaušiniu ir žaliaisiais žirneliais. Salotos lengvos ir skanios. Jis ruošiamas labai paprastai. Specialių ingredientų nereikia, šie produktai paprastai yra kiekvienos šeimininkės šaldytuve, o virimas neužtruks daug laiko, daugiausia 15 minučių.

Receptas:

  • Kopūstai -300 gr.
  • Kiaušinis – 3 vnt.
  • Žalieji žirniai – 100 gr.
  • Agurkas – 1 vnt. (150 gr)
  • Žalieji (krapai, svogūnai) – 1 kekė
  • Majonezas – 2 šaukštai (galima pakeisti grietine arba augaliniu aliejumi)
  • Druska – pagal skonį

5. Olivieras „Specialus“. Noriu jums pasiūlyti skaniausią jūsų skonio variantą, kurį visada ruošiu Naujųjų metų stalui. Ypatinga tuo, kad į salotas dedama kepta vištienos krūtinėlė.

Receptas:

  • Vištienos filė -300-400 gr.
  • Druska -1/2 šaukštelio
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Bulvės -3 vnt.
  • Morkos -1 vnt.
  • Šviežias agurkas -1 vnt. (arba marinuoti)
  • Kiaušiniai -3 vnt.
  • Žalieji žirniai -1 skardinė
  • Žalieji svogūnai pagal skonį
  • Majonezas pagal skonį

6. Kepenų salotos „Caprice“. Tai viena skaniausių kepenų salotų, kurias galiu pasigaminti. Pagrindinė šių salotų paslaptis yra kepenų paruošimas salotoms.

Receptas:

  • Vištienos kepenėlės -500 gr
  • Morkos -1 vnt (200 gr)
  • Svogūnas -3 vnt (100 gr)
  • Šviežias agurkas -1 vnt (200 gr)
  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • Žalieji žirniai -1 skardinė

Majonezui:

  • Pienas -50 ml.
  • Augalinis aliejus -100 ml.
  • Druska -1/2 šaukštelio
  • Citrinų sultys -1 valgomasis šaukštas. „
  • Prancūziškos garstyčios „Haas“ -1 arbat
  • Sausas česnakas – 1/3 šaukštelio

7. Šios salotos kepenys visiškai nauju būdu atskleidžia savo skonį ir kartu su daržovėmis bei prieskoniais sukuria neįtikėtiną patiekalo skonį. Pabandykite tai padaryti, jums tikrai patiks.

Receptas:

  • Jautienos kepenys – 0,5 kg
  • Morkos -2 vnt.
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Marinuotas agurkas – 3 vnt. (200 gr.)
  • Žalieji žirniai – 1 skardinė
  • Druska, pipirai, citrinos rūgštis, majonezas – pagal skonį.

8. Kiaušinių blynų salotos. Tai labai greitai paruošiama, be to, ją galima paruošti iš beveik visų šaldytuve esančių produktų. Visi žmonės, kurie tai išbando pirmą kartą, išlieka patenkinti ilgą laiką. Skirtumas tarp salotų yra tik tas, kad kiaušiniai nėra kietai virti, o kepti keptuvėje. Atrodytų smulkmena, tačiau skonis yra visiškai kitoks.

Receptas:

Blynai:

  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Grietinė – 1 valgomasis šaukštas (majonezas arba augalinis aliejus)
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – 1/3 šaukštelio
  • Ciberžolė – 1/3 šaukštelio (spalvai neprivaloma)
  • Agurkas – 1 vnt.
  • Dešra – 200 gr.
  • Žalieji žirniai – 1/2 puodelio
  • Krapai – 3 vet.
  • Majonezas – 3-4 šaukštai (arba majonezo padažas)

9. Greitos traškios salotos. Tai ne tik skanu, bet ir nepaprastai lengva paruošti. Tiesiog gelbėtojas, kai reikia greitai padengti stalą. Dešimt minučių ir salotos yra paruoštos.

Receptas:

  • Žalios morkos – 1 vnt.
  • Dešra – 150 gr.
  • Marinuoti agurkai – 2 vnt.
  • Šviežias agurkas – 3 vnt.
  • Žalieji žirniai – 1/2 skardinės
  • Kukurūzai – 1/2 skardinės
  • Majonezas – 3 šaukštai

10. Greitos ir paprastos salotos „skubotai“ – išsigelbėjimas tais atvejais, kai reikia žaibišku greičiu paruošti skanias salotas

Receptas:

  • Agurkas – 1 vnt
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • pusiau rūkyta dešra – 100 g
  • konservuotų žaliųjų žirnių – 100 g
  • kietasis sūris – 50 gr
  • majonezas pagal skonį

11. Vinaigrette ypatingu būdu. Man patinka viską daryti greitai ir lengvai. Į šį maisto gaminimo būdą pažvelgiau iš draugo, kai nuėjau į kaimą aplankyti savo tėvų. Burokėliai ir kitos daržovės tokiu būdu verdamos 3 minutes. Kas yra labai patogu, ir visi vitaminai bus vietoje.

Vinigretės receptas:

  • Burokėliai -1 vnt.
  • Morkos -1 vnt.
  • Bulvės -2 vnt.
  • Lankas -1 vnt.
  • Augalinis aliejus -3 šaukštai.
  • Vanduo -6 valg.
  • Marinuotas arba sūdytas agurkas -1 vnt.
  • Rauginti kopūstai – 150 gr.
  • Žalieji žirniai – neprivaloma
  • Augalinis aliejus -3-4 šaukštai.
  • Garstyčios -1/2 šaukštelio
  • Druska -1/3 šaukštelio
  • Citrinų sultys -1 valgomasis šaukštas
  • Druska -1/2 šaukštelis, Cukrus -1/2 šaukštelis
  • Juodieji pipirai – pagal skonį

12. Salotos su vištienos širdelėmis. Skaniausios ir paprastos salotos, kurias galite sugalvoti iš šių produktų. Pasirodo, salotos yra švelnios ir tuo pat metu soti. Visi jo komponentai yra prieinami ir paprasti, tačiau galutinis rezultatas yra labai apetiškas ir patenkinamas patiekalas.

Receptas:

  • Vištienos širdelės – 600 gr.
  • Druska – 1/2 šaukštelio
  • Lauro lapas – 2 vnt.
  • Pipirai – 5 vnt.
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Žalieji žirniai – 1/2 skardinės
  • Druska – 1/3 šaukštelio
  • Karis – 1/3 šaukštelio
  • Hmeli-sunelli – 1/3 šaukštelio
  • Džiovinti žali svogūnai – 1 valgomasis šaukštas

13. Salotos „Mylimai motinai“. Mano mama mėgsta salotas su kepenimis ir ypač mėgsta šias salotas, todėl atvykusi pas mus būtinai paruošiu šias salotas. Iš čia kilo pavadinimas „Mano mylimai motinai“.

Receptas:

  • Vištienos kepenėlės -400 gr.
  • Lankas -1 vnt.
  • Bulvės -2 vnt. (200 gr)
  • Morkos -1-2 vnt. (200 gr)
  • Marinuoti arba marinuoti agurkai -2-3 vnt. (200 gr)
  • Žalieji žirniai -1 b.
  • Majonezas – pagal skonį
  • Naminiam majonezui:
  • Augalinis aliejus -150 ml.
  • Druska -1/3 šaukštelio
  • Cukrus -1/2 arbat
  • Citrinų sultys -1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčios -1 šaukštelis
  • Kiaušinis -1 vnt.

14. Salotos „Praha“ – jos paruošiamos greitai, paprastai, ingredientai yra paprasti ir nebrangūs, o skonis nuostabus! Efektyviai atrodo ant stalo. Rekomenduoju!

Receptas:

  • vištienos mėsa -300 gr
  • morkos – 1 vnt
  • svogūnas 1 vnt
  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • žalieji žirniai – 1 skardinė
  • marinuoti agurkai – 2-3 vnt (200 gr)
  • slyvos – 100 gr (15 vnt)
  • majonezas, druska – pagal skonį

svogūnų marinatas –

  • cukrus – 1 šaukštelis
  • druska – 0,5 šaukštelio
  • vanduo – 2 šaukštai
  • actas 9% – 2 šaukštai

15. Salotos „Paklusnumas“ Lengvai paruošiamos, sočios ir skanios!

Receptas:

  • Šaltai rūkyta skumbrė – 300 g
  • Bulvės (vidutinės) – 3 vnt
  • Morkos (vidutinės) – 2 vnt
  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • Žalieji žirniai – 1 skardinė
  • Majonezas

16. Salotos su kopūstais, dešra ir kukurūzais. Šios sultingos, sočios salotos puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek įprastai vakarienei. Jis paruošiamas greitai, jo paruošimas užtruks ne daugiau kaip dešimt minučių.

Receptas:

  • Kopūstai – 200 gr.
  • Kumpis – 100 gr.
  • Kukurūzai – 100 gr.
  • Žalieji žirniai – 100 gr.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Majonezas – 2 šaukštai
  • Druska pagal skonį

17. Salotos „Pyatiminutka“ iš Pekino kopūstų ir žaliųjų žirnių. Jis paruošiamas labai paprastai per kelias minutes. Subtilaus skonio, gaivus, aromatingas ir skanus.

Receptas:

  • Šviežias agurkas – 2 vnt
  • Pekino kopūstai – 300 gr.
  • Žalieji žirniai – 1 skardinė.
  • Kiaušinis – 3 vnt.
  • Krapai – 3-5 šakos.
  • Grietinė – 3 šaukštai

18. Vinegretė su silke. Skanus, aštrus ir labai neįprastas!

Receptas:

  • virtos bulvės – 2-3 vnt;
  • virti burokėliai – 1 vnt.
  • svogūnai – 1 vnt
  • virtos morkos – 1 vnt;
  • konservuotų žaliųjų žirnių – 3-4 šaukštai. l;
  • silkė – 1 silkės filė
  • marinuoti agurkai – 1-2 vnt
  • žalieji svogūnai, druskos pipirai – pagal skonį

Už degalų papildymą:

  • stalo actas 9% – 1 valgomasis šaukštas. l;
  • saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai. l

svogūnų marinatas –

  • cukrus – 1 šaukštelis
  • druska – 0,5 šaukštelio
  • vanduo – 2 šaukštai
  • actas 9% – 2 šaukštai

19. Šios salotos puikiai papuoš bet kokį šventinį stalą. Jums nereikia daug laiko ir egzotiškų ingredientų, o rezultatas jums tikrai patiks!

Receptas:

  • Paruošti skrebučiai – 1 paketas paruoštų skrebučių
  • Žalieji žirniai – 1 skardinė
  • Kumpis – 200 gr.
  • Marinuoti agurkai – 3-4 vnt.
  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • Žalieji – 1 krūva svogūnų ar kitų žalumynų
  • Majonezas

20. Salotos su kopūstais ir žaliaisiais žirneliais. Šių salotų privalumai yra jų paruošimo greitis. Tai tiesiog tobula, kai norite įprastą vakarienę papildyti šviežiomis salotomis, tačiau nėra laiko gaminti maistą.

Receptas:

  • Kopūstai – 300 gr.
  • Žalieji žirniai – 50-100 gr.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Šviežias agurkas – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 3-4 šaukštai
  • Druska – 1/3 šaukštelio
  • Vanduo – 30 ml.
  • Actas – 6–9% šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Džiaugčiausi, jei straipsnis jums yra naudingas!

Geras apetitas!

Patinka straipsnis ir nepamirškite užsiprenumeruoti mano kanalo Skanus kad nepraleistumėte naujų straipsnių ir patarimų. Jūsų laukia daug įdomių ir naudingų dalykų.

Reklama