Ingredientai:
– česnakas – 1 kg
– vanduo – 600 ml
– cukrus – 4 valgomieji šaukštai
– juodųjų pipirų žirneliai – 7 vnt
– gvazdikėliai – 10 pumpurėlių
– actas – 3 valgomieji šaukštai
– druska – 2 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
1. Nulupame viršutinį česnako lukštą.
2. Toliau galima palikti visą galvutę ar paskirstyti skiltelėmis.
3. Į puodą pilame vandenį, dedame druską, cukrų, pipirus ir gvazdikėlius.
4. Užviriname, nuimame nuo ugnies.
5. Į gautą marinatą pilame actą.
6. Česnaką dedame į iš anksto garais apdirbtą švarų stiklainį ir iki viršaus užpilame marinatu.
7. Užsukame stiklainius metaliniais dangteliais ir dedame į vėsią vietą, bet ne į šaldytuvą.
8. Česnakas bus tinkamas vartojimui po 2 mėn.