Marinuoti agurkai pagal Editą Mildažytę – receptai verti 100 balų!

Receptai

Ingredientai

Marinatui:

  • vanduo: 3 stiklinių (1 stiklinės – 250 mililitrų)
  • cukrus: 1 stiklinės
  • actas: 1 stiklinės
  • druska: 1,5 valgomojo šaukšto

Taip pat:

  • agurkai
  • krapai
  • česnakai
  • kvepiantieji pipirai
  • petražolės

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių agurkus švariai nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Į švarius stiklainius dėkite krapų, susmulkintų česnakų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių ir tuomet pridėkite agurkų.
  2. Iš marinatui nurodytų ingredientų išvirkite marinatą bei užpilkite agurkus, pridenkite dangteliais ir palaikykite maždaug pusvalandį.
  3. Po to nupilkite, užvirkite bei vėl užpilkite. Jeigu stiklainiai 1 litro ar mažesni, užsukite ir sudėję stiklainius, užklokite šiltai. Jeigu stiklainiai didesni nei 1 litro, antrą kartą užpylusios palaikykite pusvalandį, nupilkite, užvirkite, užpilkite, užsukite ir užklokite šiltai. Skanaus!
  4. Pastebėjimas: Tokiu marinatu galite marinuoti daugelį daržovių, man itin skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti nerealiai tinka šaltibarščiams.
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt